Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ливърпул стартира с успех при Арне Слот

Ипсуич - Ливърпул
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Ливърпул победи Ипсуич с 2:0 в първия си мач за сезона в английската Висша лига по футбол. Двубоят беше дебютен за мениджъра на "мърсисайдци" Арне Слот в шампионата на страната. 

През първото полувреме на "Портман Роуд" домакините имаха няколко опасни контраатаки, които изнедаха отбраната на "червените", но не успяха да ги материализират.  От своя страна възпитаниците на нидерландския специалист изпитваха трудности при създаването на чисти голови положения. Най-добрата им ситуация дойде в заключителната фаза на първото полувреме, когато Трент-Александър Арнолд стреля силно от границата на наказателното поле, но не успя да намери рамките на вратата.

Всичко по-интересно се случи през втората част. След час игра португалският национал Диого Жота се възползва от лошо позициониране на съперниковата отбрана и изведе Ливърпул напред в резултата. 

Пет минути по-късно Мохамед Салах удвои аванса на "мърсисайдци", след като направи ефектна комбинация с Доминик Собослай и преодоля с лекота вратаря на Ипсуич Кристиан Уолтън, като по този начин донесе трите точки в актива на Ливърпул.


По публикацията работи: Илиян Христов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени