Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петима българи са арестувани на гръцкия полуостров Халкидики след сбиване и стрелба в бар

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Петима българи са арестувани на гръцкия полуостров Халкидики след сбиване и стрелба в бар. Полицията в южната ни съседка все още не дава официална информация за случая.

Сцената се разиграва късно снощи в плажен бар в курорта "Ханиоти" на Халкидическия полуостров. Според различни информации в гръцки медии, скандалът възниква между българска компания и собственика на заведението, също българин. Съдържателят на бара е нападнат с юмруци и ритници по лицето и тялото.

Сигналът в полицията е подаден около 23.30 часа. Пристигналият на място патрул получава информация от очевидци на скандала, че замесените в случващото имат ножове и палки. Докато чакат пристигането на подкрепления, от заведението се чуват 5-6 изстрела.

След идването на полицията са арестувани петима българи, двама от тях са с огнестрелни рани - единият в гърдите, а другият - в ръката. Те са били откарани в болница в град Полигирос. Единият от тях е в тежко състояние.

Собственикът на заведението също е хоспитализиран. Задържан е соченият като стрелец. Той е българин и гръцките медии твърдят, че е установена неговата самоличност.

Не е ясна причината за скандала. Според непотвърдени версии, възникналото напрежение е заради забавена поръчка. Компанията поискала обяснение от един от собствениците на бара, след което го нападнали. 

Сайтът news24.gr цитира източник на гръцката полиция, според когото няколко минути след началото на скандала на място пристигнали трима души, работещи в плажния бар като охранители, които нападнали групата от петима българи с удари и ритници. Атакуваните им отвърнали със същото.

Според свидетели, цитирани от същата медия, един от тримата извадил пистолет и произвел няколко изстрела, като улучил с един от тях в гърдите единия от петимата българи. Според друг свидетел, човек от въпросната компания също имало пистолет, но не го използва.

За случая е уведомено Генералното консулство на България в Солун. То е в контакт с гръцките власти, съобщиха от Министерството на външните работи.


По публикацията работи: Явор Римски
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени