Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Американецът Брендън МакНълти спечели първия етап от Вуелтата

Брендън МакНълти
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Американецът Брендън МакНълти от отбора на Обединените арабски емирства спечели първия етап от 79-ото издание на Колоездачната обиколка на Испания. МакНълти, който бе в последната стартова група, спечели 12-километровия етап от столицата на Португалия Лисабон до предградието Оейраш, който представляваше индивидуален часовник. Той измина дистанцията за 12 минути и 35 секунди. Втори на 2 секунди изоставане остана чехът Матиас Вацек от състава на Лидл-Трек. 22-годишният Вацек бе изненадата на деня, като съвсем малко не му позволи да запише и първата си етапна победа в състезание от подобен ранг. Трето място бе заето от белгиеца Вут ван Аерт от Висма-Лийз а байк, чието време бе с 3 секунди по-слабо от това на МакНълти.

Европейският шампион в дисциплината Джош Тарлинг (Великобритания/Инеос), който бе определян за фаворит в днешния ден, завърши шести на 8 секунди от МакНълти. Трикратният победител в Обиколката на Испания - словенецът Примож Роглич от Ред Бул Бора-Хансгрое зае осмото място на 17 секунди от победителя в етапа. Миналогодишният шампион - американецът Сеп Къс от Висма-Лийз а байк, се представи доста под възможностите и финишира едва 62-ри, на 53 секуди от сънародника си МакНълти.

Вторият етап от Обиколката на Испания също ще се проведе на територията на Португалия в неделя. Той е с дължина от 194 километра от Кашкаиш до Орейм.


По публикацията работи: Илиян Христов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна