Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Младите ни волейболисти спечелиха Балканиадата в Сърбия

Юноши до 20 години
Снимка: БТА

Юношеският ни волейболен отбор до 20 години стана шампион на Балканското първенство, което се състоя във Врънячка баня (Сърбия). Във финала българите победиха домакините от Сърбия с 3:1 (25:17, 22:25, 25:23, 25:21). Воденият от Мирослав Живков тим не допусна нито една загуба на турнира, а във финалния двубой инкасира единствения загубен гейм на Балканиадата.

Състезанието бе подготовка за предстоящото Европейското първенство в Сърбия и Гърция.

Първият гейм между отборите на България и Сърбия беше истински за доказване на класа, а началният удар на националите работеше безотказно. Българските волейболисти демонстрираха прекрасна игра в защита, която отчая домакините. Съставът на България поддържаше преднина от поне с четири точки, а геймът завърши при убедителното 25:17.

Във втората част българите отново започнаха със самочувствие, но Сърбия също не искаше да се предаде лесно. След размяна на точки в средата на гейма, домакините успяха да дръпнат с три изравниха след 25:22 в своя полза.

Третият гейм беше изключително оспорван, а началният удар и защитата бяха най-важната част представянето на България. В заключителните моменти, националите се откъснаха напред с четири точки, домакините намалиха, но в крайна сметка българите ликуваха.

Сърбите успяха да поведат в четвъртата част и имаха аванс от 15:10. Състезателите водени от Мирослав Живков обаче за пореден път демонстрираха качествата си, стигайки до обрат за 25:21 и крайната победа.


По публикацията работи: Илиян Христов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени