Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Добрич задържаха 44-годишен за домашно насилие

Снимка: iStock

Мъж на 44 години е задържан от полицията в Добрич за домашно насилие над жена, с която е съжителствал на семейни начала. Пребитата жена е била приета в Центъра за спешна медицинска помощ в ранните часове на 18 август с комоцио, фрактура на долен крайник и множество охлузни рани. По случая е образувано досъдебно производство от Районната прокуратура в Добрич.

Сигналът за инцидента е подаден от дежурния в Спешния център лекар в 06.55 часа на 18 август. От проведените следствени действия на полицията е установен нападателят – 44-годишен мъж, с когото пострадалата е съжителствала.

Срещу мъжа е повдигнато обвинение за причиняване на средна телесна повреда в условията на домашно насилие. Ако бъде признат за виновен, наказанието му е от 2 до 10 години лишаване от свобода. Има данни, че жената е постъпвала в болницата в Добрич още два пъти през последните месеци, като е твърдяла, че получените травми са вследствие на падане.

От Районната прокуратура в Добрич информираха, че мъжът е извършил престъплението в изпитателен срок, тъй като е заловен да шофира след употребата на алкохол през месец юни и предстои прокуратурата да внесе в съда искане за постоянна мярка за задържане.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна