Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Черно море обърна Локомотив в Пловдив

Снимка: БТА

Отборът на Черно море записа трета победа от началото на сезона във футболната Първа лига. Играчите на Илиан Илиев успяха да осъществят пълен обрат и спечелиха визитата си на Локомотив (Пловдив) с 2:1 в последната среща от петия кръг на шампионата. След нулево първо полувреме „железничарите“ поведоха в резултата с гол на Жулиен Лами в 62-ата минута, но само в рамките на 7 минути - между 75-ата и 82-ата, „моряците“ реализираха на два пъти чрез Исмаил Иса и Влатко Дробаров, за да вземат трите точки.

Така Черно море временно се изкачи на четвъртото място в класирането, като вече е с актив от 10 точки, колкото имат и тимовете на Спартак (Варна), Ботев (Пловдив) и Берое. Локомотив пък регистрира второ поражение от началото на сезона и продължава да дели осмата позиция в подреждането със състава на Славия с по 7 точки. 

Двубоят на "Лаута" бе равностоен и предложи много интересни ситуации и пред двете врати.

В деветата минута домакините изградиха бърза многоходова атака, при която Димитър Илиев изведе хитро Жулиен Лами отдясно в наказателното поле, но в последния момент Виктор Попов се хвърли на шпагат и блокира завършващия удар на новото попълнение на „железничарите“.

„Моряците“ отговориха две минути по-късно с идентична възможност. Мазир Сула получи шанс да стреля от около 12-13 метра, но пред другата врата Кристиян Пешов действа предвидливо и сложи тялото си на пътя на удара. 

В 26-ата минута „черно-белите“ можеха да стигна до куриозен гол, след като при центриране отдясно Пламен Илиев се размина с топката и тя се отклони в тялото на Димитър Илиев, който обаче не очакваше тази възможност и не успя да я насочи във вратата. Малко след това Мартин Паскалев засече с глава остро подаване на Лами, но встрани от целта. 

По-активната игра на домакините продължи и в 33-ата минута те стигнаха до първи точен изстрел. Ангел Лясков проби отляво, преодоля Виктор Попов и размени двойно подаване с Димитър Илиев. Капитанът на Локомотив заложи топката на пътя на Лясков, който от границата на вратарското поле шутира право в ръцете на Пламен Илиев. 

В 42-ата минута гостите от Варна пропиляха най-чистата ситуация за гол през първата част. Мазир Сула бе изпуснат от отбраната на „смърфовете“ отдясно и подаде меко към непокрития Асен Дончев, който засече от въздуха, но от няколко метра стреля в тялото на Кристиан Томов. Така почивката дойде при нулево равенство. 

Втората част започна с неточен удар на Мазир Сула от около 20 метра, а веднага след това и Димитър Илиев не успя да намери целта с далечен шут. Положенията пред двете врати продължиха да се редуват и в ответното нападение на „моряците“ Брено Тейшейра получи шанс да стреля от границата на наказателното поле, но Томов бе на мястото си, за да отрази. 

Ответната реакция на играчите на Любослав Пенев дойде в 57-ата минута. Тогава Димитър Илиев намери Христо Иванов, чийто удар обаче премина на сантиметри покрай гредата на Пламен Илиев. 

Пет минути по-късно „черно-белите“ все пак поведоха в резултата. Домакините организираха бърза контраатака през центъра, при която Георги Каракашев изведе Жулиен Лами отдясно зад защитата на „моряците“ и французинът разстреля стража на Черно море с мощен изстрел по диагонала за 1:0. 

Футболистите на Илиан Илиев можеха да изравнят в 69-ата минута, когато Васил Панайотов бе оставен непокрит в наказателното поле на Локомотив при центриране на Даниел Мартин от левия фланг, но засече над напречната греда. 

Четвърт час преди края обаче Черно море успя да възстанови равенството. Дуду центрира от десния фланг във вратарското поле, където Мартин Паскалев бе надскочен от Исмаил Иса, чийто удар с глава първоначално бе отразен от Кристиан Томов, но при добавката нападателят на „моряците“ прати топката в опразнената врата за 1:1.  

В 82-ата минута гостите от Варна осъществиха пълен обрат. Отбраната на „железничарите“ отново не действаше концентрирано при остро подаване от корнер на първа греда, където Влатко Дробаров бе оставен да засече неспасяемо с глава в близкия ъгъл, за да донесе успеха на своя тим – 1:2.

Локомотив (Пловдив) – Черно море 1:2

1:0 Жулиен Лами 62

1:1 Исмаил Иса 75

1:2 Влатко Дробаров 82

Локомотив (Пловдив): Кристиан Томов, Кристиян Пешов, Мартин Паскалев, Хорхе Сегура, Ангел Лясков, Христо Иванов, Ивайло Иванов (72 – Йохан Н‘зи), Георги Каракашев (87 – Мартин Хайдаров), Димитър Илиев (72 – Мичи Нтело), Николас Пенев (76 – Владимир Медвед), Жулиен Лами (76 – Мартин Петков)

Черно море: Пламен Илиев, Даниел Мартин, Живко Атанасов, Влатко Дробаров, Виктор Попов, Васил Панайотов, Даниел Димов (63 – Едгар Пашеко), Асен Дончев (63 – Игнасио Паис), Едуардо Фернандес – Дуду (79 – Клаудиу Кешеру), Мазир Сула (93 - Берк Бейхан), Брено Тейшейра (63 – Исмаил Иса)


По публикацията работи: Христо Денев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна