Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Калин Стоянов: Редно е да остана на поста си в създалата се ситуация

Калин Стоянов
Снимка: БТА

Служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов заяви, че няма да подава оставка. Той смята за "редно да остане на поста си при създалата се ситуация", в която вижда "опит за овладяване на системата".

Стоянов потвърди, че има покана от съпредседателя на ДПС Делян Пеевски да се включи в партийно листа, но Стоянов отрече да има паралел между вдигнатия от него юмрук по време на вчерашния протест на полицаи пред президентството и същия жест, отправен от държавния глава Румен Радев преди четири години по време на протестите срещу кабинета "Борисов-3".

"Вдигнатият юмрук пред Президенството не означава това, което някои хора си помислиха",заяви Калин Стоянов преди заседанието на служебния кабинет.

"Аз като ръководител на силовото ведомство съм последният човек, който дори може да си помисли такова поведение да тръгне по такъв начин срещу която и да било институция, още повече срещу президентската, която аз дълбоко уважавам. Не бива по никакъв начин да се прави асоциация на това мое поведение с поведението на президента", коментира вътрешният министър.

Стоянов даде да се разбере, че вдигнатият юмрук е характерен за него жест.

 "Колегите в системата на Министерството на вътрешните работи много добре ме познават и те много добре знаят, че дори и на пътя, където съм ги срещал и патрули, и в структурите, които съм ходил, аз много пъти ги поздравявам точно по този начин", каза той.

А на въпрос дали има координация между него и Горица Грънчарова-Кожарева пред президентството, където бе направен жестът по време на протест в подкрепа на Стоянов, той отговори: "Е, какво има да сме се събирали с госпожа Грънчарова? Аз й казах, че отивам при колегите. Това е".

След като заяви, че няма да си подаде оставката като вътрешен министър в служебния кабинет, Калин Стоянов благодари на Делян Пеевски за отправената покана да бъде водач на листа в оглавяваната от него формация.

"Тук е мястото да благодаря на първо място на г-н Пеевски за подкрепата му към Министерството на вътрешните работи като цяло. Да, той вчера публично изрази такава готовност аз да бъда поканен в неговия бъдещ проект. Тук е мястото да кажа, че имам и други покани", заключи Калин Стоянов.

По публикацията работи: Ерол Емилов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени