Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Месеци наред безводие - жители на Павелско блокираха пътя Смолян - Пловдив

Снимка: Pixabay

Жителите са на село Павелско, които страдат от безводието вече месеци наред. Проблемът е от години. Те са на централния път Смолян-Пловдив и са на разклона за село Павелско.

"Първо, искам да поднеса моите извинения към потърпевшите от нашия протест. Протестът е организиран от Инициативния комитет на село Павелско, на който съм председател аз. Целта на протеста е да ни чуят институциите и да видят по какъв механизъм възможно най-бързо да бъде решен проблема с безводието в Павелско, защото от 15 години сме на режим на водата през летния период. Понякога има ежедневно аварии, по две, по три. Има случаи, в които по няколко дни нямаме вода. От община Чепеларе твърдят, че са подготвили проект. От 2011-та година е започнала подготовката на този проект. Досега не е пращан за преразглеждане в Министерски съвет и за одобрение. Средства има гласувани в Бюджета на област Смолян. Около 7 милиона и половина са. Няма никакви усилия от страна на община Чепеларе за реализиране на проекта, предполагам. Ще стигнем до Министерски съвет. Следващия етап на нашия протест ще бъде на "жълтите павета"", заяви пред БНР председателят на Инициативния комитет Атанас Семерджиев.

И от двете страни - и в посока Смолян, и в посока Пловдив, има колони от автомобили. До 13:00 часа ще продължи протестът на хората от Чепеларе.

Те са около 400, близо 500 човека. Протестът се охранява от полицията.

По публикацията работи: Ерол Емилов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна