Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЦСКА 1948 с първи успех в шампионата

ЦСКА 1948 - Славия
Снимка: БТА

ЦСКА 1948 постигна първа победа през новия сезон в Първа лига. "Червените", които участваха в Лигата на конференциите, се наложиха с 2:0 у дома срещу Славия.

В 24-ата минута домакините организираха бърза атака, при която Евгений Сердюк напредна по десния фланг. Последва подаване към Талис и той шутира бързо от движение и не остави никакви шансове за Светослав Вуцов, откривайки резултата.

Последва натиск за гостите, като три минути след това силен удар на Ертан Томбак премина над вратата на ЦСКА. 

В 35-ата минута възпитаниците на Валентин Илиев осъществиха бърза контра, при която имаха числено превъзходство. Оказалият се на голова позиция Бирсент Карагарен изпрати кълбото в аут.

ЦСКА 1948 продължи да играе активно и в 43-ата Том Рапнуи центрира и удар на на Сердюк премина над вратата. 

Пет минути след началото на втората част Куентин Зеедорф центрира в наказателното поле на домакините, но опитът за изравняване на Владимир Николов беше неточен. 

В 52-ата минута Зеедорф допусна грешка и насочи топката на пътя на Сердюк, който изпревари защитата на гостите, преодоля Вуцов и се разписа за 2:0.

Три минути след гола отбраната на Славия отново се намеси неумело при ъглов удар и Райън Бидунга също можеше да се разпише, но изпрати топката покрай вратата. 

"Белите" имаха много сериозен шанс да се върнат в мача, но в 63-ата минута направиха огромен пропуск. Карл Фабиен размина трима играчи на домакините, нахлу в наказателното поле и центрира, но Петър Маринов изби топката с крак. Тя стигна до Кристиян Стоянов и той я пусна към Зеедорф, но неговият изстрел мина над вратата. 

Малко по-късно Ертан Томбак пусна остро подаване в наказателното поле, но ударът на Кристиян Балов на празна врата от няколко метра излезе в аут. 

В последните секунди на редовното време отново Томбак центрира в наказателното поле на ЦСКА, но включилият се Зеедорф отблизо също не можа да реализира попадение.  

В продължението Куентин Зеедорф за пореден път стреля неточно от наказателното поле на домакините.

ЦСКА 1948 има 6 точки до момента, докато Славия е със 7 пункта.


По публикацията работи: Светослав Табаков
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна