Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гол от дузпа донесе икономична победа за Лудогорец в Стара Загора

Тодор Неделев (вляво)
Снимка: БГНЕС

Гол от дузпа, реализирана от Тодор Неделев през второто полувреме, донесе икономична победа с 1:0 за Лудогорец при гостуването му на Берое в мач от шестия кръг на Първата ни футболна лига.

Първото полувреме бе скучно, с владеене на топката предимно от шампионите и опити за бързи контри на домакините. Единственият опасен момент през първата част бе ударът с глава на Якуб Пьотровски, след който топката намери напречната греда на вратата на Берое.

Без значителна промяна в стила на водене на играта от двата отбора започна и второто полувреме.

Възловият момент в мача бе задържаненето на Спас Делев за фланелката от защитник на Берое, след което нападателят падна в наказателното поле и разпери ръце с настояване да бъде отсъдена дузпа. Първоначално съдията Владимир Вълков остави играта да продължи, но след намеса на системата ВАР, реферът прегледа ситуацията и посочи бялата точка. Оттам безкомпромисен беше Тодор Неделев и Лудогорец поведе с 1:0 в 65-ата минута.

По-късно Неделев пробва да вкара и от фал на границата на наказателното поле, но уцели стената. В добавеното време удар на Франсиско Сагардия намери страничния стълб на вратата на шампионите, но донесе само корнер.

Така мачът приключи с минимален успех от 1:0 за Лудогорец, който има 100-процентов актив до момента.

В класирането Левски е лидер с 15 точки, втори е Спартак (Вн) с 13, а Лудогорец се придвижи до третото място с 12 точки, но и два мача по-малко от челниците.

По публикацията работи: Светослав Табаков
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна