Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Възпитаници на НХА с изложба на "Аполония"


Националната художествена академия представя изложба на свои възпитаници в рамките на 40-ото издание на Празниците на изкуствата „Аполония“. Експозицията ще бъде подредена в Художествена галерия – Созопол от 28 август до 7 септември, съобщават от НХА.

По думите на екипа изложбата представя дипломни работи и проекти на студенти от специалностите "Живопис", "Графика", "Плакат и визуална комуникация", "Керамика" и "Дизайн на порцелан и стъкло" в НХА – Випуск 2024.

"Проектът "Изложби на дипломираните от НХА – Випуск 2024" беше реализиран с голям успех в периода 13 юни – 5 август 2024 г. в различни културни и експозиционни пространства в София и Бургас", отбелязват от НХА.

По думите им в своята 128-годишна история Националната художествена академия и днес изпълнява успешно своята мисия – да изгражда и обучава поколения български художници, които да определят и развиват културния облик на България.

Празниците на изкуствата „Аполония“ се организират от фондация „Аполония“, създадена през 1991 г. Първото издание на фестивала е през 1984 г. Форумът има за цел да съхрани културните традиции, както и да подкрепи нови таланти в областта на всякакъв вид изкуства, отбелязват организаторите. 

По материали от БТА 


По публикацията работи: Зоя Димитрова

Горещи теми

Войната в Украйна