Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Акция в Добрич заради зачестилите случаи на агресия срещу полицаи

Специализирана полицейска операция е проведена тази нощ на територията на Второ районно управление на МВР в Добрич. Акцията е по повод зачестилите в региона случаи на неизпълнение от граждани на полицейски разпореждания и оказване на съпротива на полицейските органи. В операцията участие са взели служители и на дирекция „Жандармерия“.

Във връзка със зачестилите случаи на противопоставяне от изпълнение на полицейски разпореждания със заповед на директора на Областната дирекция на МВР в Добрич – старши комисар Красен Торимацов, тази нощ от 20:00 до 24:00 часа се е провела специализирана полицейска операция за противодействие на престъпността, опазване на обществения ред, безопасността на движението по пътищата и осигуряване на полицейско присъствие в уязвими участъци, информират от ОД МВР Добрич.

В операцията участие са взели 6 полицейски екипа с 29 служители. Проверени са били общо 90 граждани и 55 автомобила. Установени и задържани са и четирима души в с. Житница след възникнал конфликт между съседи, прераснал в сбиване. При инцидента е нанесена средна телесна повреда на 42-годишен мъж. Пострадала е и жена, която е с разкъсано-контузна рана на главата. Полицейските екипи на РУ МВР Тервел задържат снощи криминално проявен мъж, който при рутинна проверка отново отказва да представи лични документи.

От ОД на МВР са категорични, че всеки инцидент, при който се посяга на полицейски служители, няма да бъде толериран и ще получи бърз и адекватен отговор.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна