Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Израелската армия е изпратила танкове в Хан Юнис

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Израелската армия е изпратила танкове в южния град Хан Юнис в ивицата Газа, предаде "Ройтерс". Съобщава се за загинали. По-рано бе съобщено за най-малко 11 убити палестинци при мащабна операция на изрелската армия в северните части на окупирания Западен бряг.

Израелските танкове са направили изненадващо настъпление в центъра на Хан Юнис, твърдят местни жители, цитирани от "Ройтерс". Военните са наредили евакуация в източните части на населеното място, като са принудили много семейства да бягат на безопасно място, докато други са били в капан, оставайки по домовете си.

Палестинските здравни власти съобщават, че са убити най-малко 11 души.

Продължава военната активност и на Западния бряг. Пет са жертвите при удар срещу бежанския лагер "Ал-Фара", а шестима са загинали при въоръжени сблъсъци в град Дженин. Израелската армия обяви по-рано, че извършва операция в Дженин и Тулкарем за борба с тероризма, но не даде повече подробности.

Губернаторът на Дженин Камал Абу ал Руб заяви по палестинското радио, че израелските сили са обградили града, блокирали са изходните и входните пунктове, достъпа до болниците и са разрушили инфраструктурата. Това е най-мащабната операция на израелската армия на Западния бряг от близо 20 години, коментират експерти. 

По публикацията работи: Георги Даскалов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна