Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преместиха Вечното дерби за октомври

Снимка: БГНЕС

Дербито Левски - ЦСКА София от осмиия кръг на шампионата ще се играе на Националния стадион "Васил Левски" с публика на двата отбора. За целта от футболната централа разменят VIII и XII кръг от програмата на Първа лига. Това обяви Валери Апостолов от Апелативната комисия към Българския футболен съюз.

Окончателното решение на БФС е дербито да се състои а 19 октомври на Националния стадион "Васил Левски" с публика на двата отбора.

Първоначално, Спортно-техническата комисия нареди двубоят да се състои на стадион „Георги Аспарухов“ без присъствието на фенове на "червените". Причината е, че на 14 септември, когато е Вечното дерби, Националният стадион "Васил Левски" е зает с концерт на Андреа Бочели. Това решение на СТК предизвика големи спорове и бе подкрепено публично само от ръководството на Левски. ЦСКА София реши да обжалва, а Апелативната комисия определи иска на "армейците" като допустим.

На свиканото за днес заседание бяха поканени всички замесени страни. В Бояна пристигнаха собственикът на Левски Наско Сираков и изпълнителния директор на ЦСКА Стоян Орманджиев. Освен представители на двата клуба, в залата бяха още президентът на БФС Георги Иванов, както и хора от ММС, който е собственик на Националния стадион "Васил Левски", СДВР, Столична община и Нова Броудкастинг, която има ексклузивни права за излъчването на срещите от Първа лига.

В началото на заседанието думата взе президентът на БФС Георги Иванов: "Ще се явим като медиатор, ще изслушаме двата клуба, за да намерим решения. Ще чуем всички заинтересовани страни. Знаете, че спортно-техническата комисия взе решение, което доведе до много негативни реакция. Трябва да намерим решение".

След като бе изслушан Наско Сираков напусна сградата в Бояна и обяви, че позицията на Левски е категорична – мачът с ЦСКА да се играе на "Георги Аспарухов". Това в крайна сметка не беше уважено.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна