Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Привърженици на Ахмед Доган се събират в Росенец, призовават да бъдат защитени правата му (СНИМКИ И ВИДЕО)

Привърженици на Ахмед Доган са се събрали пред резиденцията му в „Росенец“ и призовават да бъдат защитени правата му. 

„Призовавам чрез вас медиите служебния министър–председател, президента на България и председателя на агенция „Държавна сигурност“ да осигурят правото на д-р Ахмед Доган като български гражданин. Това, което се случва в жилището му в Бояна, е самоуправство. Група от 5-10 души са влезли и не знаем какво правят там, какво описват, какво са внесли и ще бъде изфабрикувано от тях! и си задаваме въпроса, призивът на г-н Папазов дали не е направен под натиск?  Ако трябва да се освобождава жилище, това трябва да бъде направено по съответния ред!“, посочи Севим Али, депутат от ДПС.


Той подчерта, че са събрали да защитят демокрацията и не трябва да се забравя, че България е член на Европейския съюз и правова страна и трябва да бъдат защитени правата на Ахмед Доган като български гражданин.  

Севим Али заяви, че привържениците, след като са чули какво става в Бояна, сами са решили да дойдат в Росенец. Според него ще останат колкото е необходимо и не е изключено да дойдат и други привърженици от страната.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна