Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Удар от съперник лиши Никола Цолов от шанса за точки на "Монца"

Никола Цолов

Удар от Ноел Леон при преминаването на шикана „Аскари“ в първата обиколка на спринтовото състезание от Формула 3 на пистата „Монца“ лиши българския пилот Николо Цолов от шанса да се пребори за точки от надпреварата.

Българския лъв потегли 19-ти след наказание и стана жертва на традиционните удари в първия тур в „Храма на скоростта“. След него той мина през зоната за сигурност и потъна до дъното на колоната, след което направи прогрес до 18-то място, но в крайна сметка финишира 21-ви след нов инцидент в последната обиколка.

А отпред Тим Трамниц спечели една контролирана победа, неговата първа във Формула 3. Втори завърши Себастиан Монтоя, а подиума оформи Сантиаго Рамос. Точки от надпреварата взеха още Алекс Дън, Дино Беганович, Сами Мегетуниф, Люк Браунинг, Мари Боя, Леонардо Форнароли и Габриеле Мини.

Така преди финалното състезание за сезона, което ще се проведе в утрешния ден, Форнароли е начело в генералното класиране със 132 точки и аванс от само три пред Мини. На още два пункта зад съотборника на Цолов в Академията на Алпин е и Браунинг, като тримата ще решат съдбата на титлата помежду си. Въпреки нулата си днес Българския лъв запазва осмото си място във временното класиране със 75 точки на своята сметка.

Основното състезание на пистата „Монца“ е предвидено за 09:35 часа българско време утре и то ще бъде с продължителност от 22 обиколки. В него Цолов ще потегли 16-ти, а лидерът в шампионата Форнароли ще потегли от полпозишъна.

По публикацията работи: Кръстина Иванова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна