Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

И от двете крила на ДПС чакат ред пред ЦИК

Снимка: БГНЕС
Чуй новината! Чуй новината:

Младежи от двете крила на ДПС са пред сградата, в която се помещава Централната избирателна комисия. Те искат да бъдат първи при регистрацията за предсрочния вот, която започва в понеделник, в 9:30 ч.

ЦИК се помещава в сградата на Народното събрание. Всяко едно от двете крила на ДПС днес твърди, че чрез свои представители - младежи е първо и че пази ред за предстоящия старт на регистрация в ЦИК за участие в изборите на 27 октомври, която започва утре в 9,30 ч. сутринта.

Говорителят на комисията Росица Матева вече оповести, че ЦИК не може да коментира вътрешно-партийни въпроси и че когато бъдат подадени документи ЦИК ще ги разгледа на свое заседание и ще вземе своето решение. 

Кметът на община Белица Радослав Ревански каза, че младежи от ДПС – Пеевски - "новото начало", както те се представят, още от петък са пред всички входове на парламента, за да бъдат първи при започващата утре регистрация.

"Символично пазим първото място. Ние искаме да покажем на хората, че първото място, което ни отреди господин Пеевски с неговата позитивна енергия по регионите и нашето развитие, искаме да го мултиплицираме в цялата страна".

Лоялният на Доган депутат Валентин Тончев, нечленуващ в парламентарната група на ДПС, на свой ред заяви:

"Нашите младежи, автентичните младежи на Движение за права и свободи, председателят на младежко ДПС Танзер Юсеинов, днес първи хванаха ред. След провелото се заседание на Централния оперативен съвет на младежите, те бяха твърдо убедени, че трябва да застанем тук първи, да вземем ред и, както виждате, днес се настаниха необезпокоявани, без конфронтация и без присъствието на други политически партии, субекти или хора, които се представят като някакви алтернативи, реплики на Движението за права и свободи. 
Утре ще се регистрираме самостоятелно за участие в предсрочния вот. Движението за права и свободи е на нашия лидер доктор Ахмед Доган с председател Джевдет Чакъров, който утре, заедно с Джейхан Ибрямов, ще присъстват пред ЦИК, след като сме си запазили първи ред и ще се регистрираме за самостоятелно участие на изборите на 27 октомври".

Много хора минават през входа на НС. Не знам какви хора са се въртяли, допълни още Тончев.

Пред парламента е спокойно. Младежите са насядали, а пред тях има и стекове с минерална вода. Има три полицейски коли и един бус на Жандармерията. 

Представители и на двете крила в Движението за права и свободи се явиха и на консултациите за състава на РИК в Стара Загора. Те предложиха една и съща кандидатура за секретар, но заради разногласия с ПП-ДБ по тази длъжност съгласие не беше постигнато и окончателното решение ще бъде на ЦИК.

По публикацията работи: Венцислав Василев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна