Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

25 - 30% отстъпка на туристическите пакети по Черноморието през септември

Слънчев бряг
Снимка: БТА

Българските черноморски курорти предлагат от 25 до 30 процента намаление на туристическите пакети през септември. Това съобщи в ефира на "Хоризонт" изпълнителният директор на Националния борд по туризъм Полина Карастоянова.

След протестите срещу туристическия поток в популярни европейски дестинации, международно американско проучване показва, че 90% от пътуващите търсят различни от традиционните направления и това може да бъде възможност пред България, но ползите и последиците трябва да бъдат преценени внимателно, предупреди Полина Карастоянова:

"Виждаме една своеобразна концентрация по Южното Черноморие. Градовете Несебър и Созопол са свръхпосещавани. Това са дестинации, които крият изключително културно- историческо наследство и има смисъл да се планира внимателно - тази свръхконцентрация да не доведе до разрушаване на много стойностни културно- исторически артефакти или просто тази прекалена концентрираност на хора да не позволи да видим, да се насладим на красотата".

Карастоянова и съобщи, че по-евтините с 1/3 туристически оферти за септември вече са на пазара.

"Всички предложения, които черноморските курорти в момента предлагат, техните намаления са в порядъка между 25 и 30%, така че септември - и около двата национални празника, и целият месец, дори първите дни на октомври - са чудесен избор край българското Черноморие".


По публикацията работи: Венцислав Василев

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна