Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лоялните на Доган в ДПС зоват за "категорично дистанциране на българската политическа класа от Делян Пеевски"

Снимка: dps.bg

От пресцентъра на ДПС се обърнаха към партиите в 50-ото Народно събрание с призив за категорично дистанциране на българската политическа класа от Делян Пеевски.



"През последните месеци ДПС се оказа в нетрадиционна за дългогодишната си история ситуация, превръщайки се в заложник на болните амбиции на един от двамата легитимно избрани свои председатели. Амбиции за еднолично управление на партията, изразяващи се в самостоятелно взимане на важни за партията и страната политически решения, без за тях да има необходимите дискусии, нито с другия председател на ДПС, нито в колективните органи на партията. В лицето на Делян Пеевски, партията ни се сблъска с патологичната му страст, превземането на бизнеси и фирми от негова страна, да бъде пренесена на терена на правене на политика, чрез превземането и на политически партии", пишат лоялните на Доган, цитирани от пресцентъра на партията във Фейсбук.
"Апелът ни "България без Пеевски“ не е само призив в отчаян акт на самосъхранение от наша страна. Това е единственият и крайно необходим път за освобождаване на държавността в България от оковите на зависимостите и корупционните практики по високите етажи на управление", допълват политическите опоненти на Делян Пеевски.
"Необходимо е категорично дистанциране на българската политическа класа от Делян Пеевски. Така както смело реагираха Евроатлантическите ни партньори, чрез персонални санкции и категорични декларации срещу него и неговите действия".
"Обратното на нашия призив ще е поредното отстъпление от интересите на народа ни и окончателно затъване на България в блатото на посредствеността. Ще нулира шанса за ефективно приобщаване на страната ни към модерния и цивилизован свят, в институциите на който иначе формално фигурираме. Не трябва да допуснем това!", пише още в съобщението.

По публикацията работи: Венцислав Василев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна