Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Добрич не постигнаха съгласие за секретар на РИК

Представителите на политическите сили в 50-тото Народно събрание от 8 МИР- Добрич не постигнаха съгласие за състава на Районната избирателна комисия. Двама упълномощени представители на ПП ДПС са предложили двама различни кандидати за секретар на комисията. Съгласно изискванията на Изборния кодекс, документите са изпратени в централната избирателна комисия.

На свиканите днес консултации за състава на РИК в Областната администрация в Добрич участие взеха представители на Коалиция ГЕРБ-СДС, Коалиция ПП-ДБ, "Възраждане", "БСП за България", "Има такъв народ". 

От страна на ДПС свободи в консултациите участваха двама упълномощени представители на двамата съпредседатели на партията.

За председател на РИК беше избрана Цонка Велкова, предложение на ГЕРБ-СДС. 

Зам.-председателите ще са четирима, за което предложения постъпиха от ПП-ДБ и ИТН. Двамата представители на ДПС пожелаха позицията на "Секретар". След дебат в залата не се стигна до решение именно за тази позиция. Желанието на политическите сили е отразено в протокол, който ще бъде изпратен до ЦИК за окончателно решение.


По публикацията работи: Венцислав Василев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна