Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хиляди протестираха срещу Нетаняху заради смъртта на шестима от заложниците на Хамас"

Хиляди демонстранти в подкрепа на семействата на израелските заложници, участват в протестен митинг пред военния щаб на Кирия в Тел Авив, Израел, 01 септември 2024 г.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Хиляди израелци излязоха днес на протест в Тел Авив и Ерусалим срещу премиера Бенямин Нетаняху заради смъртта на шестима от заложниците на плестинската групировка Хамас, чиито тела са били открити снощи в подземен тунел в ивицата Газа.

Лидерът на най-големия синдикат в Израел обяви обща стачка утре. Тя е подкрепена от асоциацията на производителите, високотехнологичните компании, политическата опозиция, близките на останалите заложници на Хамас.

"Сделка за освобождаването им е по-важна от всичко друго, за да спрем да получаваме чували с трупове", заяви синдикалният лидер Арнон Бар-Давид. И предупреди, че международното летище "Бен Гурион" ще бъде затворено още в 8,00 ч сутринта.

Нетаняху обаче не дава знак, че ще се съобрази с призивите към него:

"През последните дни Израел водеше интензивни преговори за постигане на споразумение, докато "Хамас" продължаваше неотклонно да отказва всички предложения и дори уби 6 от нашите заложници. Който убива пленници, не иска да има сделка".

По публикацията работи: Венцислав Василев

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна