Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ателие за деца и родители в музея в Перник

От днес до 5 септември и от 9-ти до 13 септември в Регионалния исторически музей в Перник ще работи ателие за деца и родители под наслов "Заедно творим вълшебства”. Инициативата се провежда за първи път и е продължение на лятната школа "Ваканция в музея".

Програмата включва беседи за глината, нейната обработка и приложения. През първата седмица участниците ще се научат как да изработят съд на грънчарско колело с майстора-керамик Милена Григорова. Предвидени са занимания за декориране на керамичен съд с ангоба и с релефни техники, както и със старинните техники, използвани от бусинските майстори-грънчари. Участниците ще се потопят и във фантазиите, сътворени чрез плетене на една кука, напътствани от Милена Карамфилова.

През втората седмица тайните на ръчната изработка на глинени съдове и цветната декорация ще им разкрие реставраторът Илияна Дончева. В последния ден от творческите занимания родителите и децата ще изработят реплика на праисторически керамичен съд. Заниманията ще се провеждат във времето от 9.00 до 12.00 ч.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна