Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицията в Кюстендил е използвала стоп патрони при гонка с непълнолетен шофьор

Снимка: БТА

Полицията в Кюстендил е използвала стоп патрони при гонка с непълнолетен шофьор. При преследването няма пострадали, в колата е имало още един мъж. Работата по изясняване на случая продължава.

Случаят е от ромския квартал "Изток" в града. През нощта е получен сигнал в областната дирекция, че непълнолетно момче, 15-годишен, управлява автомобил "Опел" в центъра на квартала. Водачът не се е подчинил на подадения сигнал за спиране и проверка от пристигналия след минути полицейски екип и се насочил към околовръстния път на Кюстендил за ГКПП "Гюешево". Изпратен е втори автопатрулен екип в района на движението на опела. Отново имало обаче неподчинение на подадения сигнал за спиране и проверка. Автомобилът дори прави опит да изблъска служебния автомобил. Възпроизведени са изстрели със служебно оръжие и стоп патрони, след което водачът на опела спира. Установено е, че е непълнолетно момче от квартал "Изток", а пътникът в автомобила е бил негов съсед. 

За случая е уведомен прокурорът от Окръжна прокуратура. Образувано е следствено дело. Проверява се психическата годност на непълнолетния водач, който на този етап не е задържан.

По публикацията работи: Наталия Кръстева

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна