Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В кои райони в страната продължават проблемите с безводието?

Снимка: БГНЕС

Водоподаването в община Кочериново трябва да бъде подобрено до края на седмицата, заявиха от Министерството на регионалното развитие и благоустройството след среща по проблема. От днес започва цялостен анализ на  системата, която доставя питейна вода за Кочериново с обход на деветкилометровото трасе на водопровода, който захранва общинския център и проверка дали се ползва вода нерегламентирано.

В област Варна проблемите с безводието в 12 селища бяха обсъдени на заседание на Областния съвет за намаляване риска от бедствия. Подаден е списък с обекти към Министерството на регионалното развитие, които се нуждаят от финансиране.

В областите Велико Търново и Габрово над 40 населени места страдат от режим на водата. основни причини са липсага на водоизточници, остарялата ВиК мрежа и сушата.

Търсят се водоизточници и в районите на Тетевен, Ловеч и Плевен. Наблюдава се продължаващ спад на нивото на река Дунав при Лом, което затруднява корабоплаването.

Със заповед на областния управител на Русе Драгомир Драганов започва проверка на всички изкуствени и естествени водоеми на територията на областта, резултатите се очакват до края на седмицата.

Днес в Силистра е свикана работна среща в Областната администрация за анализ на водните обекти в региона.


По публикацията работи: Ерол Емилов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна