Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Остава" с нов сингъл, седмица преди големия концерт в Борисовата градина

Свилен и Мартен

След като активната и емблематична група "Остава" има нов сингъл, какво друго ни остава, освен да поканим фронтмена Свилен Ноев да го представи и да направи премиерата в ефира на БНР-Радио София?

Това наистина се случи в сутрешния блок в контекста на разговора с вокалиста.

"Обичам края на лятото и есента. При всяка нова песен се вълнувам като абитуриент – каза с усмивка Свилен Ноев. – В момента записваме няколко нови песни, тази стана готова първа . Казва се "Мона Лиза". Колегите бяха скептични относно текста, докато го пишех, но не ги послушах. Надявам се да ги опровергая, както стана с „Шоколад“  (един от най-големите хитове на групата – бел.ред.)."

Песента от днес е в музикалните платформи.

А на 11 септември "Остава" ще отпразнува рождения си ден с ежегодния си голям концерт в Борисовата градина, където освен най-любимите парчета, публиката ще чуе и нови, сред които и "Мона Лиза".

Новата песен е много лирична. Баладата очаквам да влезе в плейлистите с качествена поп музика, коментира Мартен Роберто.

По думите на Свилен, до края на 2024-та 4 нови парчета на групата ще са готови. Те ще влязат в бъдещия албум, въпросът е дали той ще е EP или голям.

Чуйте разговора в звуковия файл.


По публикацията работи: Георги Нейков

Горещи теми

Войната в Украйна