Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фестивалът "Ние сме децата на реката" ще се проведе край Марица в Пловдив


"Ние сме децата на реката", под това мото в Пловдив се подготвя най-новият фестивал , който  ще се проведе край река Марица. Целта на организаторите от Фондация InBetween и Община Пловдив е чрез различни форми на изкуството жителите на града да станат съпричастни на  концепцията на администрацията за социализация на пространствата около река Марица , а децата и техните родители да прегърнат идеята за опазването  и поддържането на природата в града с хилядолетна история.

Искаме „Фестивалът „Ние сме децата на реката“- “Преоткрий природата в твоя град” да е повече от забавление.  Амбицията ни е в това и в следващи издания той да вдъхновява  децата да изследват своите интереси и таланти в една красива и природосъобразна среда“,  казва  Мира Мохсен, основател на Фондация InBetween.


Край реката , на 21 септември,  ще има работилници за изкуство, музикални изпълнения, разнообразни спортни активности, медитационни практики,  йога. Предвидени са и образователно-дискусионни панели с участието на специалисти от различни области , включително и от Българско дружество за защита на птиците, както и театър с кукли,  изработени от отпадъци , за да се покаже на децата , че:

„Не винаги боклукът е нещо ненужно. Може да се използва пак и пак с други цели и предназначения“, коментира Мира Мохсен.

Фестивалът се осъществява с  подкрепата и на Фондация Пловдив - Европейска столица на културата 2019  като част от програмата „Зелена Култура – Зелен Град“ .

Репортаж от Пловдив на Кремена Данева чуйте в звуковия файл.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна