Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общински съветници изслушват граждани за разширението на "Опълченска"

Дали проектът ще претърпи малки корекции?

Снимка: БГНЕС

Постоянната комисия по устройство на територията, архитектура и жилищна политика съм Столичния общински съвет съвместно с Комисията по опазване на околната среда, земеделие и гори и Комисията по инженерна инфраструктура и енергийно планиране днес предиобяд ще изслушат граждани на район „Възраждане“ по искане за преразглеждане и обсъждане на проекта за реконструкция на ул. „Опълченска“ в частта между бул. „Сливница“ и бул. „Тодор Александров“.

"Кучетата си лаят, керванът с върви. Столичната община няма навика да взема предвид мнението на гражданите. Сякаш всичко се прави на инат, сякаш и малките корекции, които могат да бъдат направени, ще спънат целия проект", коментира пред БНР-Радио София Венцислав Банчев. Около 10 години той е част от доброволния граждански контрол и граждански активист по темите за София, бил е кандидат за кмет на район "Средец".

Той допълни, че дърветата вече са отрязани, но жителите в близките блокове се надяват поне да има отстояние по ЗУТ от 6 метра до пътното платно.

Заседанието ще се излъчва във Фейсбук на страницата на СОС.

Снимка: ФБ/Георги Младенов

Много шофьори са не мнение, че задръстванията ще продължат и след разширението, защото проектът предвижда бус ленти в двете посоки, което значи, че за автомобилния трафик ще останат 2 ленти, както са сега.

Банчев обяви също, че след края на лятото ще бъдат подновени протестите по повод въведената организация по бул. „Патриарх Евтимий“, „Витоша“ и „Фритьоф Нансен“,  защото въпреки решението на съда и обещанията нищо не се случва.

Чуйте разговора на Константин Лавсов.

Снимка: ФБ/Васил Терзиев

По публикацията работи: Георги Нейков

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна