Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

КФН информира младите относно небанковия финансов сектор

Снимка: Investor.bg

Стартира 22-то издание на образователната програма на Комисията за финансов надзор, която информира гимназисти относно небанковия финансов сектор.

Анка Костова, директор "Връзки с обществеността и протокол" в КФН  разказва в "Нашият ден" за обучението, целящо да повиши финансовата грамотност на младите хора.  

Небанковият финансов сектор обхваща капиталовия, застрахователния и пенсионноосигурителния пазар, уточнява Костова.

Образователната програма на КФН се организира в партньорство с фондация "Атанаса Буров" и с МОН. Освен лекционна част обучението има и практическо измерение благодарение на партньори от различни застрахователни и пенсионноосигуителни дружества, както и на Асоциацията на българските застрахователи, допълва Костова. Програмата включва интерактивни дискусии, финансови симулации, предприемане на хипотетични финансови ходове и разглеждане на казуси.

Специален акцент в обучението е темата за сигурността в онлайн пространството, инвестициите в дигитална среда и финтех индустрията, заявява Костова.  

Гостът запознава слушателите  с още две дългосрочни инициативи на КФН – програмата "Супер силата на младия инвеститор" и дигиталната кампания "Инвестирай безопасно".

Повече по темата чуйте в звуковия файл: 


По публикацията работи: Бисерка Граматикова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени