Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сезон 4 на БНР Подкасти започва – 17 септември, 20:30 часа

Новият, 4-ти сезон на БНР Подкасти започва на 17 септември - Ден на столицата и празник на светите великомъченици Вяра, Надежда и Любов и майка им София.

В тематичния канал в YouTube ще се завърнат познатите поредици видеокаст на радиото. Започваме с "Говори Дора Габе", като в серията ще прозвучи гласът на известната поетеса и ще научим малко известни факти за нейното творчество. Можете да гледате новия епизод на 17 септември от 20:30.

Любимата на младата аудитория поредица "Патрулът" ще излезе от София и ще се реализира съвместно с МВР. Ще видите дневни и нощни дежурства на полицейски екипи от цялата страна. Първият епизод ще бъде от Пловдив, кв "Столипиново". "Патрулът" се завръща на 22 септември в 20:30.

Отново в неделя (веднъж месечно) ще се появи и "Линейката", съвместна продукция с Центъра за спешна медицинска помощ в София. Ще видите какво се случва по време на едно лекарско дежурство, на какви сигнали се отзовават спешните екипи и как медиците реагират, за да спасяват човешки животи. Премиерната серия на "Линейката" ще излезе на 6 октомври. 

В събота продължава "Гласовете на радиото". В първите две серии ще видите интересните истории на човека, който всеки делничен ден представя новините в 12 часа на жестов език - Борис Бъндев и на водещия от Радио София и ръководител на отдел "Стратегическо развитие" на БНР Даниел Ненчев. "Гласовете на радиото" излиза всяка събота в 20:30, първият нов епизод е на 21 септември.

Потребителите на оригиналното аудио-визуално съдържание на БНР ще могат да следят и останалите поредици: "Гласът на жеста" (всеки първи понеделник на месеца, 20:30), "Природата и ние" (всяка последна сряда на месеца, 20:30) и "Двете страни на монетата" (съвместно с Ани Владимирова и София Владимирова, два пъти месечно в неделя).

Портфолиото на Българското национално радио ще се обогати с две нови поредици. "DamaCAST" ще се реализира съвместно с БНТ. Водещи на поредицата са Анелия Мангърова и Бисерка Граматикова от БНР и Антоанета Данаилова и Паола Арсова от БНТ. Те ще говорят на женски теми и ще им гостуват дами, реализирали се успешно в различни сфери от живота. "DamaCAST" можете да гледате всеки четвъртък от 20:30, дебютният епизод е на 19 септември.

"Тегава работа" с Даниел Петканов ще покаже как сe трудят хората, чиито професии не са желани от всеки или изискват специални умения. Идеята на поредицата е да покаже, че няма срамна работа и че трябва да уважаваме труда на другите. "Тегава работа" ще се реализира в кратки видеа във формат 9:16 за социалните мрежи всяка седмица, а всеки първи вторник на месеца ще се публикува цялото видео във формат 16:9 в канала БНР Подкасти в YouTube.

"Радваме се, че само за една година и три месеца  аудио-визуалното съдържание на БНР генерира близо 6 милиона показвания, а над 50% от аудиторията, която го потребява, е младежка", коментира Иво Тодоров, директор "Дигитални програми" на радиото. - "Ще продължим да създаваме нови интересни серии и като отзвук от коментарите на потребителите започваме издания на "Патрулът" в страната и поредицата "Линейката". Предизвикателствата в дигитална среда ни мотивират да продуцираме още оригинални поредици", допълва Тодоров.

По публикацията работи: Eкип на БНР

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна