Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Олимпийските герои бяха отличени на церемония в МС

Снимка: БТА

Българските спортисти, които се класираха до осмо място на Олимпийските и Параолимпийските игри в Париж, бяха наградени на тържествена церемония в Министерския съвет.

"Формулата на успеха е постоянство и много любов", каза за "Хоризонт" олимпийският ни шампион по вдигане на тежести Карлос Насар:

"Това състезание ми костваше цял живот тренировки и усилия именно заяви този момент да чуя Българския химн. Това е най-невероятното чувство, което съм изпитвал някога".

На специална церемония в сградата на Министерския съвет служебният премиер Димитър Главчев награди българските спортисти, които се класираха до осмо място на олимпийските и параолимпийските игри в Париж: "Всички вие за България сте герои. Аз съм сигурен, че успехите ще продължат".

Сред отличените е Боряна Калейн, която спечели сребърен медал по художествена гимнастика на олимпиадата: "Истински съм щастлива, че даваме добрия пример на младите хора, че всичко става с много усилия, труд, вяра и любов. Представихме България по възможно най-добрия начин. Не се предавайте никога. Винаги можете да постигнете и повече".

По публикацията работи: Георги Николов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна