Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ново противопожарно звено ще работи в Плевен. Откриха участък в "Сторгозия"

| Репортаж

С поредица от събития в Плевен отбелязват Седмицата на пожарната безопасност. В навечерието на професионалния празник на служителите от Главна дирекция "Противопожарна безопасност и защита на населението" в града откриха нов участък, който се намира в най-големия квартал на града – "Сторгозия", и носи неговото име.

комисар Станислав Атанасов

Днес в един от холемите хипермаркети в Плевен ще може да се наблюдава пожаро-тактическо занятие. В различни населени места се провеждат и специални обучителни занимания с най-малките. Кулминация на Седмицата на пожарната безопасност беше откриването на сградата, в която ще работят екипите от участък "Сторгозия". Благодарение на това местонахождение ще се избягва градският трафик и пожарникарите ще стигат по-бързо до редица населени места на запад от града, където има и важни обекти.

При тържественото откриване комисар Станислав Атанасов,директор на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" – Плевен, подари икони на новото звено.

главен инспектор Здравко Тодоров

Огнеборците в Плевен изпращат тежко лято, с много пожари за областта, прави равносметка главен инспектор Здравко Тодоров, началник на Районната служба.

"Продължават пожарите. В нашия район все още не вали така, както по другите места. Годината беше доста натоварена, доста пожари има. Откакто съм на служба, вече 24 години, толкова натоварено лято не съм имал до момента. Момчетата са доста изтощени. Справяме се отлично и ще се справяме така и занапред. Професията е трудна и динамична."

Повече по темата чуйте в звуковия файл.
Снимки: Латинка Светозарова
По публикацията работи: Яна Боянова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени