Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В две секции гласуват на частичните избори за кмет в село Бистрица

Снимка: БТА

В две секции ще се гласува на извънредните частични избори за кмет на дупнишкото село Бистрица според решението на общинската избирателна комисия. Ще се гласува само с хартиена бюлетина, каза председателят на комисията Мария Чомакова.

Членовете на двете секционни комисии са общо 18, по 9 в комисия. Най-много места има ГЕРБ - 6, ПП-ДБ и "Възраждане" - по 3, ДПС, БСП и ИТН - по 2.

Документите за регистрация на партии и коалиции, местни коалиции и инициативни комитети за участие в частичните избори ще се подават до 17:00 часа на 19 септември, не по-късно от 30 дни преди изборния ден. 

Номинации ще се правят до 24 септември. 

Прогнозите са борбата за кметския пост в Бистрица, което отстои само на два километра от общинския център, да е оспорвана и генерална репетиция преди парламентарния вот седмица по-късно.

ДПС в Дупница е в силна позиция и 100% са поддръжници на Пеевски. 

ГЕРБ ще се опита да върне позицията си от предишния мандат, когато доминираше в общинската управа и в по-големите села, но загуби от червеният Първан Дангов, който стана градоначалник.

До частични избори в Бистрица се стигна, след като избраният през октомври миналата година Христо Христов се оказа собственик на две фирми, макар, че едната е с прекратена дейност. 

По публикацията работи: Ерол Емилов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна