Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Екатерина Стратиева пропуска гръцкото рали Дет заради здравословни проблеми

Екатерина Стратиева и Георги Аврамов
Снимка: Личен архив

Европейската ни рали шампионка при жените Екатерина Стратиева няма да участва в рали Дет, кръг от гръцкия шампионат по автомобилизъм. 

Причината е, че тя все още се възстановява от здравословния проблем, който беше причина за отпадането й от рали Барум.
“Много съжалявам и определено ми е трудно да стоя и гледам отстрани, но здравето е преди всичко. Не съм предполагала, че нещо такова може да ми се случи и то точно в средата на сезона, когато предстоят доста интересни състезания. Вече четвърта седмица продължавам лечението си, но дискомфортът е голям и изискванията на докторите са за повече лежане и без натоварвания. Средата на септември, ако възпаленията са отминали, ми предстои ново влизане в болницата и преминаване към следващата фаза от лечението. Такъв е животът и съдбата сега е решила малко да бъда отстрани” заяви Екатерина Стратиева и допълни:
“И въпреки, че нашият екипаж ще пропусне това състезание, аз и моят навигатор Георги Аврамов сме много горди от факта, че този уикенд Астра Рейсинг ще стартира с три от екипажите си“.
Рали Дет ще се проведе на 14 и 15 септември на територията на полуостров Халкидики, Гърция. Състезанието е с обща дължина от 262 километра. 89 от тях са състезателни и са разпределени в 4 етапа, а подадените заявки са 41. Три от тях са на Астра Рейсинг. 
Стратиева, която е и мениджър на отбора все пак планира да бъде на състезанието този уикенд и да подкрепи с каквото може пилотите си. 
„Астра Рейсинг ще бъде представена от екипажа Антон Титов/Александър Спиров, който ще направят дебют с новия им автомобил Hyundai i20 N. Машината е последна генерация и е в клас Rally 2. 
Към тях се присъединяват Петър Йорданов/Любка Йорданова с Renault Clio Rally5. Те направиха старт на сезона през април в Гърция и сега се завръщат с пълна сила и желание за по-добро представяне. 
Третият екипаж на Астра Рейсинг, който се завърна с много силно представяне след много дълга пауза от автомобилния спорт, е Любен Каменов/Валентин Будинов. Те стартираха в легендарното рали Барум с максимума, който можеха да постигнат там и сега продължават с все още новият за тях автомобил Peugeot 208 R2“, допълни Стратиева.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна