Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

До 22 септември може да се види изложбата "Ани и Явор - Ключът е любовта"

Десислава Малчева: Шофирайте със сърце и разум, децата ни наблюдават и формират поведението си на пътя

Тази вечер майките на Ани и Явор ще обявят нова инициатива за превенция и формиране на отговорност на пътя

| Интервю
Свежи цветя, положени на лобното място на Ани и Явор, които бяха пометени от лека кола на бул. "Сливница" в София през май 2023 г.
Снимка: Мария Филева

Представяне на нова инициатива за безопасността по пътищата ще направят майките на Ани и Явор тази вечер в Галерия "Виваком арт хол", съобщи Десислава Малчева, майката на Ани, в интервю пред БНР. 

На благотворителната изложба "Ани и Явор - Ключът е любовта" ще бъде показано изкуството, което са творили двамата, убити на пешеходна пътека в София на 8 май 2023 г. 

"Ние сме в разговори за привличане на партньори по кампания, която ще обявим довечера. Кампанията, по която ще работим, е за превенцията и формирането на отговорност на пътя. Насочена е към граждани и млади хора и за всичко ще имаме нужда от огромна подкрепа", сподели Малчева в предаването "Хоризонт до обед". 

Тя благодари на всички, които са подкрепили изложбата с творби, които "могат да се видят само със сърцето".

"Ще се види и една от нейните картини, финалист през 2018 г. в конкурса за съвременно българско изкуство, както и изкуството, което Ани твореше върху телата на хората. Посланието е, че ключът е любовта и можем да направим света по-добро място за живеене", каза Малчева и допълни, че това е първото събитие на фондацията, създадена заедно с майката на Явор. 

Експозицията остава във "Виваком арт хол" до 22 септември т. г. 

"Призовавам шофьори и родители с деца в автомобилите: Шофирайте със сърце и разум, децата формират поведението си на пътя, наблюдавайки ни как шофираме", каза още Десислава Малчева. 

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.
По публикацията работи: Александра Никова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна