Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ресми Мурад: Поне осем кадри на ДПС са уволнени заради подкрепата си към Ахмед Доган (видео)

Шестима служители на общинската администрация в Кърджали, директорът на "Социално подпомагане" в Ардино и заместник-кмет на община Черноочене са уволнени заради подкрепата си за почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган. Това обяви за Радио Кърджали областният лидер на ДПС Ресми Мурад.

"От началото на месеца насам са уволнение кадри на Движението за права и свободи, подкрепящи доктор Ахмед Доган, в област Кърджали. Това силно прави впечатление в Община Кърджали, където са уволнени доста служители, които подкрепят доктор Доган", обяви Ресми Мурад.

Сред тях са директор на Център за социални услуги, психолог в Дневен център за деца с увреждания, главен  специалист в отдел "Кадастър и регулация", младши експерт в отдел "Управление на общинската собственост" в община Кърджали, главен инспектор в Държавната агенция за метрологичен надзор, както и съпруга на активист на Движението. 

"Също има уволнени служители в община Ардино - Зюлфие Ибрямова, която е директор на Дирекция "Социално подпомагане", и в община Черноочене - Ферхад Ферхад, който беше заместник-кмет. Всичко това ни води до мисълта, че това е тенденциозно. Това са репресии към активисти на Движението за права и свободи, които подкрепят почетния председател доктор Ахмед Доган", каза Ресми Мурад.

Той припомни, че Областният съвет на партията излезе преди дни с нарочна декларация по този повод, в която изразява "своето възмущение от бруталните уволнения, репресии и натиск, оказвани върху държавни и общински служители, както и върху и представители на бизнеса в област Кърджали". 

В декларацията се казва още: "ДПС винаги е спазвало принципа съревнованието на идеи и политики да бъде единствено и само на политическия терен и в името на хората. Именно това е формулата, с която се измерва доверието на избирателите през всичките тези години в общините от област Кърджали, ръководени от ДПС. За съжаление през последните месеци сме свидетели на десетки поголовни смени, уволнения и репресии спрямо служители в общините Кърджали, Джебел и Черноочене. Ако някой не е уволнен или освободен, той бива принуден да напусне работа по "собствено" желание. Администрациите в общините Кърджали, Джебел и Черноочене са подложени на психически тормоз и принуждавани да "определят" политическата си позиция чрез подкрепа на подписка за регистриране на партии и коалиции. Областният съвет на ДПС осъжда подобни практики на самозабравили се политици, лишени от управленско поведение, застава твърдо и изразява безрезервна подкрепа към всички уволнени служители."


По публикацията работи: Станислава Петкова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна