Денят на Радио Кърджали

Some Details

Ученици от "Йовков" изработват мартеници за петокласник от "Славейков", който се нуждае от лечение

Третокласниците от СУ "Йордан Йовков" в Кърджали са изработили мартеници, които ще продадат, а събраните средства ще бъдат дарени на петокласникът Ивайло Асенов от СУ "Петко Р. Славейков", който се нуждае от средства за лечение. Г-жа Милка..

публикувано на 25.02.21 в 14:44
Обитателите на Дома за стари хора в Кърджали измайсториха мартенички

Дядовци измайсториха мартенички за кампания на Дом за стари хора

В навечерието на месеца на Баба Марта възрастните обитатели на Дома за стари хора в Кърджали се включиха в арт-ателие за изработване на мартенички. Ръкоделията ще бъдат продавани, а припечеленото ще се използва отново за обитателите на социалното..

публикувано на 22.02.21 в 23:32

Никола Чанев: Все още не можем да избираме ваксина, но всички са ефикасни

От днес общопрактикуващите лекари вече могат да поставят ваксина на първите записани пациенти. Над 1000 са доставените на личните лекари ваксини и те са достатъчни за първоначално записалите се при джипитата. Това съобщи областният управител Никола..

публикувано на 22.02.21 в 18:13
инж. Митко Синабов

Лошо строителство и горене на отпадъци палят комини

Строителни неизправности, спестяване на материали и труд, както и неправилна експлоатация - самоволни реконструкции в жилищата и горенето на отпадъци, често водят до запалване на комините. Това са констатациите на експерти. В последните години случаите на..

публикувано на 21.02.21 в 13:51

Ресторантьори се подготвят да отворят заведенията от 1 март

Ресторантьори от Кърджали силно се надяват премиерът Бойко Борисов да удържи на обещанието си и от 1 март да отворят заведенията. Хората от бранша вече се подготвят за работа след 3-месечно прекъсване. Радослав Милев, собственик на ресторант в..

публикувано на 16.02.21 в 15:57

ОСНВ и ПИЦ осъществяват превенция за безопасен Интернет целогодишно

Всеки февруари от 2004 г. насам се отбелязва  Денят за безопасен Интернет, организиран от мрежата на европейските центрове за безопасен интернет от 170 държави, разказа Валентина Грудева секретар на Общински съвет по наркотични вещества - Кърджали:..

публикувано на 09.02.21 в 14:53

Милко Багдасаров: Младостта има място в политиката и бъдещето на България трябва да се определя от младите

Двете челни позиции в листата на БСП в Кърджали за народни представители целят да покажат, че младостта има място в политиката и бъдещето на България трябва да се определя от младите. Така областният лидер на БСП Кърджали Милко Багдасаров коментира..

публикувано на 09.02.21 в 11:05

Майка на дете в детска градина: Не съм съгласна да тестват децата за наличие на Covid-19

Повечето родители не са съгласни децата в детските градини да бъдат тествани с бързи антигенни тестове за наличие на коронавирус. Това стана ясно след проучване на Радио Кърджали, в което се установи единодушие с отрицателни отговори сред родители..

публикувано на 08.02.21 в 17:48

Тютюнопроизводител: Евродепутатите да не мълчат за тютюна

Крайно време е вече българските тютюнопроизводители да започнат да разсъждават, че „днес продаваме, а не предаваме тютюна“ и да се научат да договарят по-висока цена с изкупващите фирми. Съветът е на Иван Сабахлъков, председател на Сдружение „Басми“...

публикувано на 06.02.21 в 15:55

ИПИ: През 2020 г. област Кърджали е с лоша икономика и образование. Първенец по сигурност и растеж на населението

Кърджали е една от най-бедните области по показател на индустрия, услуги и селскостопанство за 2020 година. От 28 области в страната, Кърджали се нарежда на 25 място, като годишно около 7300 лв. се падат на човек по този показател. Това съобщи..

публикувано на 28.01.21 в 11:00