Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преоткриваме София на временния инфопункт #soInfoIntoSofia в градина "Кристал"

Снимка: Радио София

Празничното студио на Радио София днес е разположено в градина „Кристал“, където е и временният инфопункт #soInfoIntoSofia, който цели три седмици ще гостува там с истории за символите на София и отворена сцена за културни събития.

Мобилният павилион отваря врати с празнична програма и официално откриване от 16.00 часа.

Инициативата е насочена както към жителите на София, така и към посетители от други държави, каза Яна Стефанова от SoSofia, които днес празнуват деветия си рожден ден.

„Идеята е да им покажем София, да им разкажем повече за града и всичките му лица. Тази инициатива кръстихме #soInfoIntoSofia, защото твърдим, че колкото повече опознаваш София, толкова повече се привързваш към нея. Ние, като местни, си знаем, че има много несъвършенства, но сме се научили и предпочитаме да я гледаме от хубавите й страни, а те са много“, обясни Яна Стефанова.

В празничния ден организаторите канят в 17.30 часа най-малките, за които са предвидени игри, оцветяване и разкази за символите на София.

Програмата продължава в 19.00 ч с Куиз за София с Free Sofia Tour с награди от #soСофия.

Час по-късно започват прожекции на филми за София, а в 21.00 DJ сет ще ни пренесе в Звукът на София.

„Тук, в рамките на тези три седмици, ще си партнираме и със студенти и други хора, горящи за града, които ще разказват, на хората които минават, различни истории за София, препоръки за града, като цяло как най-добре да си прекараш в София“, посочи Стефанова.

Тя добави, че за периода от 17 септември до 8 октомври, #soInfoIntoSofia ще бъде сцена за различни гости.

По време на събитието партньори, участници и организатори ще представят ролята на София, историята на града и програма за предстоящите седмици.

Подробности можете да чуете в звуковия файл.

По публикацията работи: Полина Начева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна