Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

DJ Дими: Желанието на звездата е трябвало предварително да се знае

"Въпросът е дали организаторите са имали нещо въпреки или не за тази музика"

| Интервю
DJ Дими
Снимка: Кръстина Иванова

Аз лично и да нямах подготовка за музиката, бих го изиграл по друг начин. Чак такъв проблем да е. Така DJДими коментира в интервю пред БНР непусната "Луда по тебе" на Новак Джокович в зала Арена София на благотворителния мач с Григор Димитров.

DJ Дими – Димитър Георгиев, от дълги години озвучава състезания по художествена гимнастика, а след ден заминава на поредното състезания в Бургас. В кариерата си на диджей има световни първенства, 3 европейски и около 13 СК.

За тенис шоуто в зала Арена Армеец той коментира:

"Нещата са сложни, въпросът е дали организаторите са имали нещо въпреки или не за тази музика. Ако е имало желание на гостуващата звезда, е трябвало предварително да са ясни, или на момента да се реагира под някаква форма. В крайна сметка залата е била пълна заради двамата тенисисти."

За състезанията по художествена гимнастика сподели, че в паузите, понякога дълги, а понякога много кратки, "чисто професионално, ако има различна музика е сложно и трудоемко".

Диджеят уточни, че авторските права се поемат от организаторите на събитието. И посочи , че ако за федерацията ще излезе скъпо удоволствие, "се съобразяваме с по-малко на брой разностранна музика".

Водещият подбира музика с любимите парчета на гимнастичките. 

"Това е въведено като традиция през 2019 г. на ЕП във Варна, като комплимент към финалистките в отделните уреди. Те си посочват любима тяхна песен за всеки уред, докато си чакат оценката", сподели Дими.

Ако той трябва да избира музика за гимнастичките ни, то за бронзовата медалистка от Париж Боряна Калейн, би я озвучил "задължително с "Черната овца" на "Ахат" след обръч". А Стилияна Николова харесвала на Миро "Губя контрол".

Димитър Георгиев бе категоричен, че има специфика в озвучаването на спортните състезания:

"Основната ми цел е да гледа килима и момичетата, и да мисля за тяхното изпълнение, а не за публиката. Защото, ако се разконцентрирам с музика за публиката, може да сбъркам със състезателя."

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.
По публикацията работи: Александра Никова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени