Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На "Фестивал на знанието" кани Тракийският университет

От 10 часа започва четвъртото есенно издание на "Фестивал на знанието". Събитието е организирано от Тракийския университет. Тази година то ще се проведе на Форума в старозагорското висше учебно заведение. 

Жители и гости на града, които ще посетят Фестивала, ще имат възможността да надникнат в базите на  Университета. Ще могат да разгледат единствената в страната Университетска ветеринална болница, ще имат достъп и  единствения за Източна Европа научно -изследователски Център по аквапоника, където се отглеждат зеленчуци, подправки, комбинирано едновременно с риба

За гостите на Фестивала на знанието, организират от Тракийския университет, са предвидени много и разнообразни прояви. 

Сред тях са театралната постановка "Вишнева градина" с артисти учениците от Средно училище "Максим Горки", вечер на талантите на Тракийския университет, DJ -парти и огнено шоу. Храната за гостите на "Фестивал на знанието" ще бъде приготвена от Ути Бъчваров.  

Голяма част от продуктите, които готвачът ще използва, са собствено производство на Тракийски университет.

Повече за Фестивала на знанието и програмата му ще научите от доцент Неделина Костадинова, член на Ректорското ръководство на Тракийския университет, специален гост в студиото на Радио Стара Загора.

По публикацията работи: Дарина Колева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени