Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Има засилен интерес към нови бакалавърски и магистърски програми в СУ

Софийски университет “Св. Климент Охридски”
Снимка: Ани Петрова

На 1 октомври започва академичната нова учебна година в най-старото висше учебно заведение в страната Софийският университет “Св. Климент Охридски”. “Всички висши училища, включително и Софийският университет, се опитват да следват новите тенденции.

Има засилен интерес към нови бакалавърски и магистърски програми, които са насочени към бурното развитие на изкуствения интелект. Разбира се, ние се опитваме да не изостанем от тази тенденция. Това е най-новото.

Това, с което ще трябва да живеем през следващите години. Затова в СУ бяха разкрити няколко най-вече магистърски програми, които обръщат поглед към тези най-нови тенденции - развитието на изкуствения интелект”, казва проф. Мадлен Данова - зам. ректор по учебната дейност в СУ.

Към СУ е и един от най-големите Институти за развитие на изкуствения интелект INSAIT.  По думите на проф. Данова в Софийския университет има много млади, които са учили в чужбина и се завръщат в страната и продължават образованието си у нас, с тенденцията да останат, да работят и живеят в България. 

Чуйте повече в разговора на Константин Лавсов в звуковия файл.
По публикацията работи: Елица Елефтерова - Иванова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна