Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Как да подготвим есенно-зимния си гардероб - съвети за комфорт и стил

| Интервю
Снимка: фейсбук



Днес в "Модни лабиринти" ще си говорим за подготовката на гардероба за студените месеци, защото тя е ключова за усещането на комфорт и стил през есента и зимата. За много хора това може да се окаже предизвикателство, защото трябва да се балансира между практичност и естетика. Въпреки това, с правилен подход, може да изградим гардероб, който е не само функционален, но и стилен, без да правим компромиси със своето удобство.

Първо трябва да започнете с базови дрехи – класическите елементи, които никога не излизат от мода и могат лесно да се съчетават. За есенно-зимния гардероб това са: топъл пуловер – качествен, не твърде дебел, за да може да се носи както самостоятелно, така и под палта.

Инвестирайте в неутрални цветове като черно, бежово, сиво или тъмносиньо. Класически тренчкот – той може да бъде идеален за есента и по-топлите зимни дни. Лек, но функционален, тренчкотът придава стилен завършек на всяко облекло.

Кожено или велурено яке – тези материи придават структура и са идеални за преходния сезон. Палтото – качественото зимно палто е задължителен елемент. Изберете модел, който е топъл, с дължина под коляното за максимална защита от студа. Повече подробности по темата дава имиджовият консултант Румяна Димитрова:

"Основните базови елементи, които всяка една жена трябва да има в своя гардероб са пуловер, който да е от естествена качествена материя, който да подхожда на нейния стил и да се съчетава с долната част на нейната визия, било то с панталон, било то с дънки. Също така важна част са дънките за по-ежедневна визия, панталонът за по-делова визия и по-работна визия.

Съответно жилетка, която пак да ни помага да се чувстваме по-комфортно в своето ежедневие, да ни е по-уютно и да се чувстваме по-свободни. Съответно сако или блейзър за по-работна визия и ако искаме да бъдем по-елегантни."

Есенните и зимни дрехи обикновено са в по-тъмни и земни тонове, които лесно се съчетават помежду си. Това улеснява изграждането на функционален гардероб, където всяка дреха може да се комбинира с други. 

Неутрални цветове като бежово, черно, сиво и кафяво са основата. Те лесно се съчетават с по-смели цветове или десени, като каре или райе, които добавят индивидуалност и акценти. Акцентни цветове като горчично жълто, бордо или тъмнозелено придават свежест на есенно-зимния гардероб и не изглеждат твърде натрапчиво.

Обувките през есента и зимата трябва да бъдат функционални и да осигуряват защита от влагата и студа. Добра идея е да инвестирате в качествени кожени ботуши, които издържат на капризите на времето. Те трябва да бъдат удобни и същевременно стилни. Избягвайте твърде тънки подметки, за да се предпазите от студа, и изберете модели с дебела подметка, които са подходящи за мокра или снежна настилка.

"Това, което е актуално, са съответно мокасини, лоуфъри, боти - важното да ни е топло и да ни е защитен крака и обувката да е качествена. По този начин ще ни бъде топло, ще бъдем стилни, ще бъдем елегантни. И пак ще споделя един малък трик - изберете обувка в неутрален цвят, която да е близка до цвета на вашите панталони и по този начин вие ще издължите вашия крак."

В заключение можем да кажем, че за да изградим функционален и стилен есенно-зимен гардероб, трябва да съчетаем удобство с модерен вид, като се фокусираме върху качествени базови елементи и разумни наслоявания. Добрата подготовка на гардероба за студените месеци ни гарантира комфорт и увереност във всяка ситуация, без значение от времето навън.
По публикацията работи: Соня Валериева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени