Читалището в Долни Вадин предлага нови заглавия като коледен дар

Нови книги очакват посетителите на читалище "Съзнание 1927" в село Долни Вадин . В началото на октомври приключиха освежителните ремонти в библиотеката, закупени  са и 6 нови дървени стелажи. Чрез дарение и два спечелени проекта фондът на институцията..

публикувано на 09.12.19 в 13:00

Трап парти навръх Коледа във Видин

Коледно трап парти ще огласи Видин. Организаторите от младежката инициатива "It’s a TRAP!" обещават част от него да е една от легендите на българския хип-хоп. "Поканили сме известен на всички изпълнител. Той никога не е бил във Видин и за първи ще..

обновено на 09.12.19 в 11:51

Маестро Майкъл Росензвейг- от ЮАР до Видин

Майкъл Росензвейг е главен гост диригент на видинската симфониета от близо десетилетие.  Той изглежда значително по-млад от 68-те си години, което отдава на музиката.  Животът му търпи поредица от обрати. Роден е в ЮАР, учил е архитектура в Лондон, но..

публикувано на 09.12.19 в 11:43

Прегърбени души

В Десета Неделя след Неделя подир Въздвижение,  Църквата насочва нашето внимание към осъзнаване на свободата, която Бог ни е дал да бъдем синове на светлината, както и чрез това да бъдем и ние светлина .  Днес пред всички нас..

публикувано на 08.12.19 в 08:00

В "Музикална зона" на 05 дакември 2019 слушаме басиста Ейбрахам Лабориел

Ейбрахам Лабориел е мексиканско – американски бас китарист, сред най-записваните басисти за десетилетия наред. Списание "Гитар плейър"   го нарича "най-значителният студиен басист на нашето съвремие". Според изданието той е сред стоте най-големи..

публикувано на 05.12.19 в 09:00

Постите- пречистване на душа и тяло

Постът. Чрез постите ние съзнателно се лишаваме от някои житейски удобства - с цел да пречистим тялото си отвън и отвътре, да засилим волята и силата на духа си, както и да освободим място за култивиране на духовни ценности.  Ако погледнем календара,..

публикувано на 04.12.19 в 16:30

Постижим ли е температурният комфорт в класните стаи

През последните дни времето застудя и постави въпроса осигурени ли са оптимални температури в кланите стаи във Видинско. Гимназията с преподаване на чужди "Йордан Радичков" изпитваше сериозни затруднения с постигането на температурен комфорт през..

публикувано на 04.12.19 в 14:02

Изложба и ателиета за 65-годишнината на библиотеката във Враца

Навършват се 65 години от основаването на Регионална библиотека "Христо Ботев" Враца. По този повод е организирана празнична програма, която напълно кореспондира с мотото на културната институция "Традицията среща модерното мислене", обясни директорът..

публикувано на 04.12.19 в 09:05

Обществените сгради във Видин - достъпни или не съвсем

На 3 декември се отбелязва Международния ден на хората с увреждания. Генералната асамблея на ООН го обявява за такъв през 1992 година. Неговата цел е постоянно да мотивира политиците и институциите да предприемат по-ефективни действия, с които да се..

публикувано на 03.12.19 в 17:09

Архитект от Видин отбелязва юбилей с изложба

Ретроспективна изложба "Построено-непостроено"  подреди  доц. д-р архитект Станчо Веков  във фоайето на Държавен архив - Видин. Експозицията  е по повод 45 години творческата дейност на архитекта и неговата - 70 годишнината . Тя  отразява..

публикувано на 03.12.19 в 14:05