В Мездра търсят преброители на бездомните кучета

Хора, които биха се включили безвъзмездно в преброяване на бездомните кучета, търси Община Мездра. За преброяването са необходими четирима души, които ще работят по двама в екип. Единият от екипите ще брои бездомните кучета в град Мездра, а..

публикувано на 11.04.24 в 15:25

Ученици от езиковата гимназия във Видин отбелязаха Седмицата на гората

"Гората е живот и споделена отговорност" под това мото премина тази година Седмицата на гората. Горските стопанства по места отбелязаха празника с различни прояви. ДГС- Видин организира прояви съвместно с ГПЧЕ "Йордан Радичков". "Бяхме..

публикувано на 11.04.24 в 15:05

Дариха герба на България на Община Берковица

Гербът на Република България, ръчно изработен от масивно дърво краси Заседателната зала на Община Берковица. Дърворезбата е с дълбок релеф и ясно изразени детайли, а за нейната направа е използвана липова дървесина. Гербът е подарък от председателя..

публикувано на 11.04.24 в 15:00

За лошо състояние на стадиона във Видин сигнализира гражданин

Сигнал за нередности на видинския стадион "Георги Бенковски" постъпи в редакцията на Радио ВИДИН. Според сигнала базата е занемарена, на пистата за бягане са разположени строителни материали, стара и разместена изкуствена настилка затруднява..

публикувано на 11.04.24 в 14:35

Северозападът става част от "Пътят на предприемача"

Видин, Враца и Монтана ще са спирка на националното турне "Пътят на предприемача". Организатори на събитието са София Тех Парк и Джуниор Ачийвмант (Junior Achievement Bulgaria). В рамките на инициативата са предвидени образователните курсове и други..

публикувано на 11.04.24 в 13:00

В "Музикална зона" на 11 април 2024 слушаме българския композитор Александър Райчев

Днес се навършват 102 г. от рождението на българския композитор, педагог, диригент и обществен деец Александър Райчев. Роден в Лом, завършва ДМА – София и МА "Ференц Лист" – Будапеща. Автор е на шест симфонии, шест оратории, четири опери, два балета,..

публикувано на 11.04.24 в 09:00

Доц. д-р Здравко Димитров: Иманярството у нас не е ликвидирано

Въпросът с иманярската дейност никъде на територията на нашата страна не е напълно решен. Това каза по повод установените преди седмица незаконни разкопки в зоната на Рациария доц. д-р Здравко Димитров от Националния археологически институт с музей..

публикувано на 10.04.24 в 14:30

Започнаха засилени проверки преди Великден

Засилени проверки извършва Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) в обектите за производство и търговия с храни, пакетиращи центрове за яйца, складове за търговия на едро с храни, заведения за обществено хранене и търговски обекти за..

публикувано на 10.04.24 в 14:16

Нина Николина гостува със спектакъл за деца в Монтана и Белоградчик

"Кральо Портальо" отново отваря порти в Северозапада. След премиерата си в края на миналата година във Враца, интерактивният спектакъл за деца на Нина Николина ще има представления в Монтана и Белоградчик . Спектакълът, кръстен на едноименната..

публикувано на 10.04.24 в 14:00

Пчелар: Секторът изживява най-тежките си години

Нормално са презимували пчелите в региона, не се отчита завишена смъртност. Топлата зима и климатичните промени се отразяват на живота на пчелите, които са твърде приспособими към всякакви условия. Това каза в "Земята, която ни храни"  Петър..

публикувано на 10.04.24 в 13:20