Паметник на българските опълченци във Видин

Паметникът на опълченците от Видинския край остана без осветление

Паметникът на българските опълченците от Видинския край е без осветление, констатират видинчани. Монументът се намира в градския парк срещу Общинския драматичен театър. Сред хората е известен като "Малката Шипка" поради приликата си с този на..

публикувано на 29.09.20 в 12:30
Снимката е илюстративна

Расте интересът към противогрипните ваксини

Започна имунизацията срещу грип във Видинска област. Ваксините за хората над 65-годишна възраст се очакват през октомври, съобщи д-р Емил Мушанов, председател на Сдружението на общопрактикуващите лекари в област Видин: "Започна..

публикувано на 28.09.20 в 19:03

За "бурканната култура" на българина

Половината от българите отглеждат животни, плодове и зеленчуци, и сами си приготвят храни и напитки, сочи изследване на изследователски център "Тренд". Над 2/3 от хората в страната казват, че консумират домашно приготвени продукти, защото ги смятат..

публикувано на 28.09.20 в 17:10

Изграждат параклис между видинските села Покрайна и Гомотарци

Започна изграждането на параклиса "Свето Възнесение Господне" до местността Светият кръст между видинските села Гомотарци и Покрайна . Инициативата е на група жители от село Гомотарци, които стартираха дарителска кампания. Дарения идват и от..

публикувано на 28.09.20 в 15:05

Отбелязваме Международния ден на правото да знам

Днес, 28 септември, отбелязваме Международния ден на правото да знам. Чества се от 2003 г. по инициатива на Международната мрежа на защитниците на свободата на информацията, създадена на международната среща на организациите за свобода на..

публикувано на 28.09.20 в 13:57

"Неделник" от 27 септември 2020 година

Хайде на "Неделник" брой 328. Ще "неделникуваме", както казва Дедо СКръц. Преглед на старите вестници правим за начало. Следва едно интервю с художника Александър Василев- Василевса от Враца. С него разговаря кореспондента на БНР във Враца Ива..

публикувано на 27.09.20 в 13:50

Разковничето на успеха

В Първа неделя след Неделя подир Въздвижение,  Църквата насочва нашето внимание към осъзнаване на висотата на духовното служение и в същото време неговата простота и достъпност за всеки един от нас.  "Нашият Господ Иисус..

публикувано на 27.09.20 в 08:00

Деян Павлов -Джими демонстрира как се прави ръчна хартия във Враца

Как се е появила и развила писмеността от древността до наши дни, какви са били средствата, материалите и начините за писане през хилядолетията? Отговор на тези въпроси ще даде художникът  Деян Павлов -Джими. Той е гост на литературния фестивал..

публикувано на 25.09.20 в 16:25

Световeн ден на фармацевта е

Oтбелязваме Световния ден на фармацевта.  По света над 4 милиона фармацевти честват този ден, под егидата на Международната федерация по фармация и напомнят за значимостта на фармацевтичната професия.  Нина Влажкова е фармацевт от 35 години и..

публикувано на 25.09.20 в 16:10

Добродушният Рик

Днес в рубриката "97 лапи и 1 опашка" ви срещам с кучето Рик. Той е порода Голдън ретрийвър и е на 7 години. Рик е изключително гушлив, а любимата му храна са гранулите, разказва стопанката му- Албена: "Двамата с детето го избрахме, ние и..

публикувано на 25.09.20 в 15:25