Акценти

Златни хитове с нов аранжимент ще звучат във Видин

Концерт-спектакъл "Пресътворените песни" със съвременни оркестрации на избрани произведения от Николай Антов ще се състои във Видин. Създателят на  най-популярната група в град Видин за поп музика през 80-те и 90-те – формация "Север" има..

публикувано на 30.06.22 в 11:45

В "Музикална зона" на 30 юни 2022 слушаме Лена Хорн

На днешния 30 юни се навършват 105 г. от рождението на амеракинската джаз певица и актриса Лена Хорн. Родена в Бруклин, в семейство на афроамериканци, през целия си живот отстоява правата на цветнокожите, сблъсквайки се с неприемане и отхвърляне...

публикувано на 30.06.22 в 09:00

Павилион на тротоар ограничава видимостта на кръстовище във Видин

Павилион ограничава видимостта и създава предпоставки за пътни инциденти на кръстовище във Видин, сигнализира слушател на Радио Видин. По думите му павилионът е поставен върху тротоара, като това е причината хората да преминават през Синята зона. Освен..

публикувано на 29.06.22 в 16:35

"Жива вода" събира над 700 участници и занаятчии край пещерата "Венеца"

Пещерата "Венеца" става декор на фолклорния събор "Жива вода". Занаятчии и изпълнители от цялата страна са заявили участие в събитието през почивните дни край село Гара Орещец, Община Димово. Това е 12-тото издание на фолклорния събор, който освен на..

публикувано на 29.06.22 в 16:28

Да откриеш реката

Всеки ден реката е различна и изгревите, и залезите са неповторими. Така Десислава Пенчева описва Дунав. С нея и съпруга ѝ Ивайло се срещаме точно на 29 юни, когато е Денят на река Дунав. На тази дата  през 1994 е подписана Конвенцията за..

публикувано на 29.06.22 в 16:15

Отбор по роботика от Видин взе първо място в национално състезание

Отборът по роботика на Видинската математическа гимназия се класира на първо място в националното състезание "Роботика за България". Петокласниците получиха златни медали и завоюваха шампионската купа в своята дивизия и в своята възрастова..

публикувано на 28.06.22 в 17:00

Искрен Красимиров представя книгата си "Да убиеш Ботев" във видинската библиотека

Режисьорът Искрен Красимиров ще представи новата си книга "Да убиеш Ботев. Мистерии, спомени, лъжи" във Видин. Часове преди срещата с видинската публика авторът  гостува на Радио Видин, за да разкаже за неизвестни, но важни  моменти от смъртта..

публикувано на 28.06.22 в 16:10

Противоградовите площадки в Северозапада работят нормално

Нормално върви работата в Регионалните дирекции за борба с градушките в Северозапада, независимо че Комисията за бюджет и финанси не прие предложението  за допълнително финансиране за увеличение на възнагражденията на персонала им. В Агенцията за борба с..

публикувано на 28.06.22 в 14:15

Руши се къщата на проф. Иван Фунев в Горна Бешовица

В разруха тъне  родната къща на големия български художник и скулптор проф. Иван Фунев в село Горна Бешовица. Това споделят местни жители, които се възмущават от безхаберието на институциите, които отговарят за този паметник: "Това е къщата на проф...

публикувано на 28.06.22 в 14:00

Скъсани жици запалиха пожар в село Шишенци

Скъсани електрически проводници  за втори път причиниха пожар в село Шишенци.  Местните хора се притесняват, че подобни пожари стават по-чести, тъй като проводниците се късат от неподкастрени клони на дървета,  обяснява Нарциса Микова, жител на..

публикувано на 28.06.22 в 13:30