Обществените сгради във Видин - достъпни или не съвсем

На 3 декември се отбелязва Международния ден на хората с увреждания. Генералната асамблея на ООН го обявява за такъв през 1992 година. Неговата цел е постоянно да мотивира политиците и институциите да предприемат по-ефективни действия, с които да се..

публикувано на 03.12.19 в 17:09

Архитект от Видин отбелязва юбилей с изложба

Ретроспективна изложба "Построено-непостроено"  подреди  доц. д-р архитект Станчо Веков  във фоайето на Държавен архив - Видин. Експозицията  е по повод 45 години творческата дейност на архитекта и неговата - 70 годишнината . Тя  отразява..

публикувано на 03.12.19 в 14:05

Кампания в подкрепа на възрастни хора в Берковица

Ежегодната кампания  "Сподели обяд с пенсионер в нужда",  в помощ на възрастните хора, на гражданската организация "Заедно за Берковица" вече е в ход . Със събраните дарения ще се купят хранителни продукти, които ще бъдат дарени на пенсионери..

публикувано на 03.12.19 в 13:00

Иновативни методи на обучение в училището в Ново село

Нови методи на обучение прилагат в работата си преподавателите  в училище "Свети Свети Кирил и Методий"  във видинското Ново село . Това стана възможно след обучението им  в Центъра за квалификация на педагогически специалисти „Есмовия“ в..

публикувано на 03.12.19 в 12:24

"Интернет на нещата"- как да взаимодействаме с глобалната мрежа

Какво означава "интернет на нещата" и как съвременните технологични средства могат да бъдат свързани помежду си? Това е термин, който чуваме все по- често днес. Макар да не е нещо ново, бързият напредък на технологиите през последните две десетилетия..

публикувано на 02.12.19 в 13:32

Откраднаха парче от историята на видинско училище

Металната табела от стената на старата сграда на училище "Св. св. Кирил и Методий" във Видин е открадната, съобщават от учебното заведение. Ръководството на средното училище се обръща към гражданите с молба да бъде върнато историческото..

обновено на 02.12.19 в 13:05

Можем да сменим личния лекар и онлайн

До 31 декември здравноосигурените лица могат да сменят личния си лекар , като се регистрират при нов общопрактикуващ такъв. За смяната не се изисква отписване от листата на досегашния личен лекар, тъй като това се извършва по служебен път в..

публикувано на 02.12.19 в 12:37

Телесната и духовната слепота

Четиринадесета неделя след Неделя подир Въздвижение , която отбелязваме днес, Бог ни открива, че трябва да пристъпваме винаги с постоянство към Него, особено когато Му се молим и просим да удовлетвори нашите нужди...

публикувано на 01.12.19 в 08:00

Трябва ли да има в България ферми за добив на ценни кожи?

Национален протест се провежда днес в София, с искане за забрана на фермите за кожи на животни у нас. "Световен ден без кожи" е мотото на гражданската инициатива, която започва в този час пред Народното събрание. Пламен Коцев разговаря с Петя..

публикувано на 29.11.19 в 16:17

Операция "Плюшено мече" помага на деца в неравностойно положение

В очакване сме на коледните празници, а "Операция "Плюшено мече"" ще дари повече радост на децата в неравностойно положение. Акцията "Подари подарък на дете" ще продължи до 7 декември, а за трета година партньор във Видин е фондация "Подкрепа..

публикувано на 29.11.19 в 16:16