Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Радев отличи дейци на военната авиация

Михо Михов (вляво), Румен Радев и Владимир Пампоров (вдясно)
Снимка: БТА

Държавният глава Румен Радев отличи с Почетния знак на президента дейци на военната авиация. Церемонията е в навечерието на празника на авиацията и на Българските военновъздушните сили - 16 октомври. Радев връчи отличия на ген. Михо Михов и на полк. Владимир Пампоров за приноса им към развитието на българската военна авиации:  

"Уважаеми генерал Михов, вашата богата биография на летец, инструктор, командир, генерал и военен ръководител остава пример за посветеност и всеотдайност към каузата за защита на родината. Вие не само ръководихте, командвахте и учехте бъдещите командири на отговорност, професионализъм и чест, но и възпитавате в дух на родолюбие и патриотизъм. И затова заслужено се радвахте на уважението на всички ваши подчинени. За мен е чест, че имам възможност да отлича с почетния знак на президента и полковник Пампоров - човекът, който се посвети и раздаде докрай, до последното кътче на своя богат, емоционален свят, на българската военна авиация".

След като получи отличието, ген. Михо Михов каза:

"Ние скърбим, двамата, както и вие, за загубените два живота на млади инструктори от авиобазата в Долна Митрополия. Вечна им памет и Бог да ги прости! Те подготвиха не един и двама курсанти и бъдещи офицери на нашите родни военновъздушни сили. Нека покрай Християнсткото и Божественото да си кажем и по този повод: "Да внимаваме"! Второ, и аз да си повторя думите: "Без авиация няма нация". Да ни е честит утрешният голям празник на авиацията и военновъздушните сили".



По публикацията работи: Венцислав Василев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна