Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нападнаха с нож 19-годишно момче в центъра на Добрич

Снимка: БГНЕС

Полицията в Добрич е задържала двама мъже, нападнали и проболи с нож младеж на 19 години. Инцидентът е станал в ранните часове на 12 октомври в централната градска част. Пострадалият е настанен за лечение в Университетската болница за активно лечение „Св. Марина“ във Варна със съмнения за перфорация на бял дроб.

Сигналът за престъплението е подаден в 7.00 сутринта от Центъра за спешна помощ в Добрич, където постъпва за преглед младеж с прободна рана в ребрата. Полицията установява, че по-рано в близост до търговски обект в града е възникнал конфликт, вследствие на което нападателите пробождат жертвата.

След издирвателни действия органите на реда идентифицират нападателите и единият е задържан – мъж на 23 години, известен на МВР. Вторият мъж е обявен за общодържавно издирване и два дни по-късно, на 14 октомври, също е задържан. Двамата извършители са с постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Пострадалото момче е футболист в клуб „Добруджа“ стана ясно по-рано днес. Момчето е стабилизирано и без опасност за живота.

Апелативната прокуратура във Варна изнесе допълнителна информация за случая:

Престъплението е извършено на 12 октомври 2023 година. Двамата обвиняеми се намирали на автобусна спирка в центъра на Добрич, където се намирал и пострадалият мъж. Тримата очаквали там пристигането на автобус. Докато разтоварват багаж от превозното средство, Б.М. и потърпевшият се сбутали, което довело до възникване на конфликт помежду им. 22-годишният нападнал физически опонента си, като му нанесъл няколко удара в главата и тялото.

В боя се намесил и Е.М., който извадил нож и наръгал няколко пъти мъжа, причинявайки му сериозни травми, временно опасни за здравето му. Наложило се дори пострадалият да бъде транспортиран за лечение във болницата „Света Анна“ във Варна, където да му бъде оказана животоспасяваща помощ. Към момента състоянието му е стабилно.

Б.К. и Е.М. били задържани часове след случилото се, като по-възрастният от тях първоначално опитал да се укрие от органите на МВР. Издирен е и двамата са привлечени към наказателна отговорност за престъпление по чл. 129, ал. 2, във връзка с чл. 129, ал. 1, във връзка с чл. 20, ал. 2 от НК.

Определенията на съда могат да бъдат обжалвани пред Окръжен съд – Добрич.

По публикацията работи: Олга Карова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна