Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Плевен започна разяснителна кампания в училищата за управлението на електрически тротинетки

Община Плевен започна разяснителна кампания в училищата за управлението на електрически тротинетки. Целта е децата да получат повече информация за правилата за движение и управление на електрически превозни средства, посочени в общинската Наредба № 3.

Николай ГеоргиевЗнаят ли децата ни къде и как да се движат с тротинетки, така че да не застрашават другите, а и да опазят себе си? Какво да се направи, за да убедим младите хора да спазват правилата? - отговор на тези въпроси в последно време търсят в общината.

От няколко месеца в Плевен се провежда специализираната акция срещу забраненото движение на електрически тротинетки в централната пешеходна част на града, провокирана от многобройните сигнали и жалби на граждани срещу „летящи тротинетки“.
 


Инициативата е съвместна между Общинския инспекторат и служители на МВР от Първо и Второ районно управление чрез общи патрули. 

"Сега започваме и разяснителна кампания, въпреки че все пак отчитаме намаление на нарушенията", казва Николай Георгиев, началник на общинския инспекторат.

Повече чуйте в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна