Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Емоционална изповед на Бианка Илич за борбата с рака на гърдата във филма "Истинските супергерои"

Бианка Илич
Снимка: личен архив

Документалният филм "Истинските супергерои" с продуцент, режисьор и сценарист Бианка Илич, е личен емоционален разказ от първо лице за силата на човешката воля.

Историята пренася зрителите в света на пациенти от различни националности, професии, възраст – свят, напълно преобърнат, но не и сломен, от диагнозата "рак". Те ще надникнат и съпреживеят техните емоционални, психически и физически състояния. И ще видят вярата и надеждата в сърцето, борбеността, силата и смелостта за превъзмогване на трудностите.

Тя е актриса, завършва НАТФИЗ. Името ѝ е Боряна Цветкова, приятелите я наричат Бианка Илич, но става популярна като нестандартната репортерка Супер Бианка. Повече от 10 години живее и работи в Ню Йорк, където завършва знаменитата школа на Лий Страсбърг, поставя спектакли, пише сценарии и режисира, участва в няколко филма и театрални постановки. Бианка Илич е диагностицирана с рак на гърдата на 12 декември 2018 г.

Тя се осмелява да покаже през какво е преминала, защото вярва, че всички дълбоко в себе си са супергерои и този филм може да им помогне да изведат силата си на преден план.

Снимките на филма започват през януари 2019 г., когато е и първата ѝ химиотерапия. Снимачният процес продължава 4 години – период, в който Бианка преминава през 36 химиотерапии, 4 операции, 2190 дни хормонално лечение, пандемия, загуба на работа и развод. Но наред с това започва работа в престижна компания, обикаля голяма част от света и среща невероятни хора. Отвъд клиничните числа се крие богата история от човешки преживявания.

"Истинските супергерои" може да се гледа в стрийминг платформата Max.

За изпитанията, през които преминава Бианка Илич, Велин Манов разговаря с нея в "Артефир". 

Снимка – личен архив

По публикацията работи: Милена Очипалска

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна