Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Четири изложби от "Карикатурен салон – 2024"

Снимка: Община Габрово

Четири изложби от "Карикатурен салон – 2024" в пространството на Музея на хумора и сатирата в Габрово: "Парченца време" – самостоятелна изложба на проф. Анри Кулев и три изложби със селекции от 49-ата Национална изложба на карикатурата, от 13-тия Международен конкурс за карикатура "Маслината", Кирения, Кипър и от Първия международен конкурс "Вода, река, хора" в Русе.

Повече за мащабния салон, включващ 272 творби, които предизвикват "нелек смях", в "Артефир" разказва Нела Рачевиц, зам.-директор на Музея на хумора и сатирата.

Рачевац определя карикатурата като "бързо и мощно отражение на действителността".

Самостоятелната изложба на проф. Кулев, по думите на госта, включва негов карикатурен, редакционен прочит на събитията и болезнените теми от последните 30 години. Изложбата е организирана като отзвук от награждаването на проф. Кулев в рамките на Националната изложба по карикатура с плакета "Светът е оцелял, защото се е смял" и правото на самостоятелна експозиция.

Салонът представя и извадка от Националната изложба на карикатура, състояла се на 4 април в София на "Шипка" 6. Включени са някои от най-популярните български карикатуристи, както и много млади творци, споделя Рачевиц.

Повече по темата чуйте в звуковия файл: 


По публикацията работи: Бисерка Граматикова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна