Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Новият сезон на "Софийски солисти" впечатлява със стилово разнообразие и звездни солисти

| Интервю

На 28 октомври от 19:00 часа в зала „България“ камерният ансамбъл „Софийски солисти“ и диригентът Константин Добройков ще представят „Легенда за Милчо“ - музикално пътешествие с музиката на незабравимия Милчо Левиев и почит към него пет години след като си отиде от света. 

Концертът е със специалното участие на Вики Алмазиду, Антони Дончев, Васил Хаджигрудев, Кристиян Желев, Валери Костов, Иво Паунов, Димитър Льолев, Арнау Гарофе, Марин Гонев, Тодор Бакърджиев, Вили Стоянов, Александър и Константин Владигерови. Всички участници в събитието са емоционално и съдбовно свързани със световноизвестния джаз музикант, композитор и пианист.

Скоро след това, на 6 ноември, в същия час и на същата сцена Солистите и техният главен диригент ще посрещнат легендарния концертмайстор на Виенската филхармония Райнер Хонек и пианистката Пламена Мангова, които за първи път ще свирят като тандем в Концерт за цигулка, пиано и струнен оркестър от Феликс Менделсон-Бартолди. В програмата ще прозвучат още и Вариации върху тема на Франк Бридж от Бенджамин Бритън.  

Афишът до Нова година ще предложи още и истинска виолончелова фиеста на 2 декември.

Подробности за концертите на "Софийски солисти" Константин Добройков разказа в предаването "Алегро виваче" по "Хоризонт". Разговорът започва с въпроса защо музикантите избраха да открият сезона на нова за тях сцена - регионалният център за съвременни изкуства "Топлоцентрала". Чуйте в звуковия файл. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна