Всичко, което знае за шоколада, дължи на шеф Ради Стамболов. От него е научил най-напред как да прави шоколадови бонбони.
В момента учи графичен дизайн и смята, че това ще му помогне в шоколатиерството, защото ще може да си прави реклами на дейността.
Преди 30 години семейството започва да се занимава със сладкарство, без да е имало традиция и опит в тази сфера.
"Бях още ученичка и ходех в сладкарницата да мия чашки от кексчета", спомня си майката на Ник – Антоанета Борисова, според която малък бизнес днес се прави много трудно у нас.
Погрешно заплатена два пъти такса за първото тортено състезание у нас довела до включването на Ники. Там той печели златен медал, а след това с ваучер отива на курс при шеф Ради Стамболов, разказа майката в предаването "Преди всички".
"Никой не е предполагал, че ще се занимава с шоколад."
Ник тренира джудо, кара ски и плува.
Животът стана много труден и децата трябва да знаят, че не всичко е поднесено на тепсия, коментира Антоанета Борисова.
Скулптурата от шоколад изисква много средства и много шоколад. Един градус разлика и няма да се получи, подчертава младият шоколатиер.
Цялото интервю чуйте в звуковия файл.
Снимки: Фейсбук страница на Ник Борисов, Диана Дончева - БНР