Eмисия новини
от 17.00 часа

Резултати : автор Fenya Dekalo

Bulgarian Nora Mihaylova opens doors between different cultures

Being the wife of a diplomat is not an easy task. To some extent, this is both a vocation and a mission in making the connection between different cultures. This is how Nora Mihaylova sees her role, as in addition to representing Bulgaria..

21.11.20 08:55 |

Diko Zonana – when kindness opens the way to generosity

Sometimes a son can turn his father's life upside down, despite his choice to follow the set and trodden path. This is what happened with Diko Zonana from Israel - fate turned so that it completely changed his life and worldview. And at the..

24.10.20 06:10 |

Diko Zonana – kur mirësia i hap rrugë bujarisë

Nganjëherë një djalë mund të ndryshojë jetën e babait të vet, pavarësisht nga zgjedhja e babit të ecë nëpër rrugën e përcaktuar dhe të rrahur. Kështu ka ndodhur dhe me Diko Zonana nga Izraeli - fati është vërtitur kështu që ka ndryshuar krejtësisht jetën..

23.10.20 06:10 |

“E bllokuar” jashtë shtetit për shkak të Covid-19

Kur Pandemia e Covid-19  e kufizoi transportin ajror nëpër të gjithë botën, shumë nga fluturimet ndërkombëtare u shtynë dhe shumë njerëz u gjendën në një kurth nëpër aeroportet. Nga njëra anë nuk mundej që të largoheshin nga shteti, në të cilin ndodheshin..

27.05.20 11:33 |

“Bloqueado” en el extranjero a causa de Covid–19

Cuando la pandemia de Covid–19 limitó el transporte aéreo por el mundo entero, muchos vuelos internacionales fueron cancelados y muchas personas resultaron atrapadas en los aeropuertos . Por un lado, no podían abandonar el Estado en que se encontraban..

27.05.20 07:04 |

Blocked abroad because of Covid-19

When the Covid-19 pandemic limited air travel around the world, many international flights were delayed and many people were blocked at airports. They could not leave the country in which they were on a business trip or vacation, and..

26.05.20 14:58 |
Porti në Jafa​

Për veprimtarinë e një klubi letrar bullgar në Izrael

Të magjepsur nga gjuha, kultura dhe letërsia bullgare një grup intelektualësh bëjnë pjesë në rrethin letrar “Një rreze dielli” në Jafa të Tel Avivit. Ideja është e Moni Papo – mbajtësi i çmimit shtetëror për arritje të larta krijuese për librat e vet në..

25.05.20 10:48 |
Приистанището на Яфо

Bulgarian literary circle in Israel's Yafo

Captivated by the Bulgarian language, culture and literature, a group of intellectuals unite around the literary circle "Ray of Light" in Tel Aviv's oldest part – Yafo (Jaffa). The idea belongs to Moni Papo – winner of the state award for high..

25.05.20 06:50 |

Karantina günlerinde İsrail’in “Bulgar” başkenti Yaffo

Bulgaristan'dan gelen göçmenlerin torunlarının hemen hemen hiç kalmadığı Yaffo veya Yaffa, “İsrail’in Bulgar başkenti” olarak adlandırılıyor. Yaffo, dünya'nın en eski yerleşim merkezlerinden biri kabul ediliyor ve burada MÖ 18.yüzyıla ait arkeolojik..

09.05.20 07:30 |

Jafa, kryeqyteti bullgar i Izraelit në ditët e karantinës

E quajnë qytetin Jafa “Kryeqytetin bullgar të Izraelit”, pavarësisht se aty pothuajse nuk kanë mbetur njerëz të rinj, trashëgimtarë të hebrenjve bullgarë. Supozohet se ky është një nga vendbanimet më të vjetra në botë, ku janë zbuluar gërmime arkeologjike..

09.05.20 06:30 |
Всички новини: днес | вчера